Μία από τις κορυφαίες live μπάντες του πλανήτη, ένα συγκρότημα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, οι Thievery Corporation, έρχεται στη Θεσσαλονίκη στις 18 Ιουνίου.


Μία ημέρα νωρίτερα, οι Thievery Corporation θα εμφανιστούν στην Αθήνα, στο πλαίσιο προώθησης του νέου του δίσκου “Saudade”, το οποίο κυκλοφόρησε την 1η Απριλίου

Οπως έχει αποδειχθεί από τις προηγούμενές τους επισκέψεις στη χώρα μας, το ελληνικό κοινό αγαπάει ιδιαίτερα το δίδυμο των Thievery Corporation, Eric Hilton και Rob Garza.

Όλα ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν το πάθος τους για τη bossa-nova συνέδεσε τον Eric Hilton και τον Rob Garza. Έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο τους album ''Sounds from the Thievery hi-fi'' (1997), ένα πρωτοποριακό project στο οποίο οι δύο μουσικοί αναμείγνυαν latin, bossanova, downtempo electro και breakbeat ήχους, προσθέτοντας αιθέρια γυναικεία φωνητικά αλλά και εκφραστικές ρίμες από MC's. Κάπως έτσι καθιερώθηκε το πασίγνωστο πια chill out ή lounge είδος μουσικής.

Τα επόμενα χρόνια, οι Thievery Corporation, με έντονη την επιρροή από τη bossa-nova σε επιμέρους κομμάτια τους, δημιούργησαν έναν εντελώς προσωπικό και ιδιαίτερο ήχο συνδυάζοντας σχεδόν κάθε είδος μουσικής που υπάρχει, από Jamaican Dub Reggae, Punk, Soundtracks από vintage ταινίες και Psychedelic Space Rock.

Ο φετινός δίσκος τους, “Saudade”, είναι ο έβδομος της καριέρας τους και είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένος στη βραζιλιάνικη μουσική που τους ένωσε εξαρχής.

“Προσπαθούμε διαρκώς να εξελιχθούμε σε κάτι διαφορετικό και να υπάρχει μία πρόκληση για εμάς. Το να δημιουργούμε ένα ολόκληρο album με αυτό τον ήχο αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να πετυχαίνουμε αυτήν την πρόκληση”, υποστηρίζει ο Hilton. O Garza προσθέτει: “Είναι σχεδόν σαν να ξεφεύγουμε από ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα, αλλά ταυτόχρονα αυτές είναι οι ρίζες μας, αυτό μας έφερε κοντά. Είναι σαν να κλείνει ένας κύκλος από την ηλεκτρονική μουσική προς κάτι πιο instrumental πριν προχωρήσουμε στο επόμενο κεφάλαιο”.

Η συναυλία στο Principal, στις 18 Ιουνίου, θα  ξεκινήσει με DJ set από τους Ancient Astronauts και το live των βέλγων Boogie Belgique, που θα "ζεστάνουν" το κοινό πριν βγουν στη σκηνή οι Thievery Corporation.

Εισιτήρια προπώληση 25€ (περιορισμένος αριθμός) και 30€, Ticket House, Stereodisc, Public & Viva.gr

Principal Club Theater,  2310428088, Μύλος, Ανδρέου Γεωργίου 56, Θεσσαλονίκη.