street_art_festival_2013_01.jpg
Τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Ιουνίου το Street Art Festival Thessaloniki έρχεται στην καρδιά της πόλης. Στον υπαίθριο χώρο της Δ.Ε.Θ. ακριβώς κάτω από τα πανεπιστήμια, μπροστά από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Στη Θεσσαλονίκη, Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2014. Δύο δυναμικές μέρες γεμάτες χρώμα, μουσικούς ρυθμούς και πολύ χορό. Ολόκληρη η πόλη παραδίνεται στους ρυθμούς της hip hop, reggae, dub, rock.
Περισσότεροι από 80 καλλιτέχνες βάζουν τα δυνατά τους για την έκφραση της τέχνης τους, της δημιουργικότητας, της συνεργασίας. 1 stage με 20 διαφορετικά σχήματα, περισσότερα από 180τ.μ. επιφάνειας για graffiti, ράμπες skate, inline, bmx, dj sets, επιδείξεις και διαγωνισμοί! Ακόμη το robo-art κάνει την εμφάνισή του στην Ελλάδα μέσω των google developers στη Θεσσαλονίκη. Μια μοναδική σύνδεση της τέχνης με την τεχνολογία.
Η μουσική, η τέχνη και η δημιουργία είναι αυτό που μας ενώνει, αυτό που μας κινητοποιεί, αυτό που μας δίνει δύναμη.
O εμβληματικός χώρος της πόλης αναγεννιέται και δείχνει το σύγχρονο πρόσωπό του μέσα από την εναλλακτική τέχνη του δρόμου, ένα πρωτοποριακό μείγμα μουσικής, χορού, ζωγραφικής και εικαστικών παρεμβάσεων.
Εστιάζουμε στην τέχνη του δρόμου ως μορφή έκφρασης των καλλιτεχνών σε δημόσιους χώρους.
Βασικός στόχος και όνειρό μας είναι να γίνουμε ένα με το κοινό και να ζήσουμε όλοι μαζί τις νέες τάσεις της σύγχρονης τέχνης του δρόμου και την κουλτούρα της, που αποτελεί κομμάτι και τρόπο ζωής της νεολαίας.
Να δημιουργήσουμε έναν ετήσιο θεσμό στη Θεσσαλονίκη, την πόλη μας,για τους νέους της και όχι μόνο. Μια γνωριμία με το τι θα πει street art.
Πιστεύουμε ότι είναι η ώρα να πρωταγωνιστήσει η πόλη μας στη σκηνή αυτή,
στην τέχνη του δρόμου.
Περισσότερες πληροφορίες: http://streetartfestivalthessaloniki.gr/