manga_Thessaloniki_sinentefxi_20140612_02.jpg
Ξεκίνησε το ταξίδι του για το Τόκιο, το πρώτο ελληνικό manga. Θα πάρει μέρος στον 8ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό manga που πραγματοποιείται στην Ιαπωνική πρωτεύουσα.
 
Η έκδοση, με τίτλο «Τότε και τώρα, πάντα Θεσσαλονίκη» δημιουργήθηκε υπό την ομπρέλα της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, από τους Mangatellers, μια καλλιτεχνική ομάδα δημιουργίας original manga ιστοριών με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Η ομάδα αποτελείται από δύο σεναριογράφους, τους Ραφαήλ Βουτσίδη   και Καρυοφύλλη – Χρίστο Χατζόπουλο, έναν σκιτσογράφο, τον Μάνο Λαγουβάρδο και έναν βοηθό σκιτσογράφου, τον Νικήτα Εφημίδη, που δούλεψαν, πάνω κάτω, ενάμιση χρόνο.
Στο «Τότε και τώρα, πάντα Θεσσαλονίκη» παρουσιάζεται η ιστορία της Θεσσαλονίκης, από την αρχή της ιδρύσεώς της έως και την σύγχρονη εποχή, με πρωταγωνιστές τους ήρωες των ιστοριών των Mangatellers, R.u.N. και Mythos.
«Αυτό που κάναμε ουσιαστικά στο ελληνικό manga είναι να δείξουμε ότι στην Ελλάδα δεν χρειαζόμαστε σούπερ ήρωες, αλλά πρέπει οι νέοι να πιστέψουν στον εαυτό τους» δήλωσε ο εκ των σεναριογράφων, Καρυοφύλλης Χατζόπουλος.
Θα διανεμηθούν 5.000 περιοδικά, καθόλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς που η Θεσσαλονίκη είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας, σε διαφορά events καθώς και από τα γραφεία της ΕΠΝ.
Το εγχείρημα έγινε με την υποστήριξη και την έγκριση του Πολιτιστικού Τμήματος της Ιαπωνικής Πρεσβείας Ελλάδος. Ο εκπρόσωπος του γενικού πρόξενου της Ιαπωνίας, Χάρης Αλεξόπουλος έκανε λόγο για μια προσπάθεια που ενώνει τη Θεσσαλονίκη και την Ιαπωνία και η οποία δεν απευθύνεται μόνο σε νέους αλλά και σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα.
Τι είναι τα manga
Τα manga είναι comics από την Ιαπωνία και το στυλ τους άρχισε να διαμορφώνεται από τον 19ο αιώνα. Είναι ασπρόμαυρα, διαβάζονται από δεξιά προς τα αριστερά. 
manga_Thessaloniki_01.jpg
Στην Ελλάδα τα manga ξεκίνησαν να γίνονται γνωστά την τελευταία δεκαετία, μέσω internet,
Στη Θεσσαλονίκη, με τα manga και τα anime απασχολούνται περί τους 7.000 και σε όλη την Ελλάδα περίπου 30.000.