Μια από τις παλιότερες και πιο σημαντικές ομάδες χορού, η Martha Graham Dance Company θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, στις 7 και 8 Ιουλίου, στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.
Στο πλαίσιο της φετινής καλλιτεχνικής σεζόν, με θέμα «Μύθος & Μεταμόρφωση», το οποίο τιμά την Ελλάδα μέσα από μια σειρά έργων εμπνευσμένων από διαχρονικούς ελληνικούς μύθους, η ομάδα χορού επισκέπτεται τη χώρα μας με ένα πρόγραμμα που θα απολαύσουν οι Έλληνες θεατές.

Με βαθιά αγάπη για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της, η Martha Graham, μια από τις κορυφαίες και πρωτοπόρες χορεύτριες της Αμερικής, γοητευόταν από τους ήρωες και τις ηρωίδες του ελληνικού δράματος και πρόβαλε μέσα από τη δουλειά της την ελληνική μυθολογία. Η Κλυταιμνήστρα, ο Αγαμέμνονας, ο Ιάσωνας, η Μήδεια, η Πηνελόπη, ο Οδυσσέας και οι ιστορίες τους, αποτέλεσαν πρωταρχικό πυρήνα μελέτης για το έργο της, αλλά και το βασικό υλικό μιας μεγάλης και σημαντικής καλλιτεχνικής περιόδου της εμβληματικής χορεύτριας, χορογράφου και δασκάλας χορού, που χαρακτηρίστηκε από την ελληνική θεματολογία. 

Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί περιλαμβάνει τη χορογραφία Errand (1947 & 2013) που βασίζεται στο μύθο του Θησέα, τη χορογραφία Echo (2014) του Έλληνα χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη, μια ειδική παραγγελία για την Martha Graham Dance Company, καθώς και το έργο Panorama (1935) τη χορογραφία σήμα κατατεθέν της ομάδας.

INFO:
Θεσσαλονίκη (7 & 8 Ιουλίου): θέατρο Μονής Λαζαριστών, ώρα: 21.00
Τιμές εισιτηρίων:
30€ , 20€, 15€
Σημεία προπώλησης:
Viva.gr ,ΙΑΝΟΣ, Public, SEVEN, Εκδοτήρια πλατείας Αριστοτέλους, Μονή Λαζαριστών.