Στο ετήσιο συνέδριο «Google I/O», που γίνεται στο Σαν Φρανσίσκο, συμμετέχει για πρώτη φορά η Ελλάδα μέσω της Θεσσαλονίκης. Θα μεταδίδεται ζωντανά σε οθόνες στο κέντρο της πόλης, και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να θέσει ερωτήσεις.


Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 (έναρξη στις 18.30), το συνέδριο θα μεταδίδεται σε μια ειδικά διαμορφωμένη μεγάλη οθόνη και άλλες μικρότερες που θα στηθούν στην κεντρική πύλη της ΔΕΘ (πλατεία ΧΑΝΘ), χάρη στην πρωτοβουλία των προγραμματιστών της κοινότητας Google -GDG Thess.

Όποιος από το κοινό το επιθυμεί θα έχει την ευκαιρία να υποβάλει απευθείας τις ερωτήσεις του στα στελέχη της εταιρείας (Οι ενδιαφερόμενοι για υποβολή ερώτησης πρέπει να συμπληρώσουν αίτηση στη σελίδα του GDG Thess: https://docs.google.com/forms/d/1BEtMcSOplSddNlmOSaguW9tQcVCAr4TJcfD4FR1OeB4/viewform)

Να σημειωθεί ότι το διήμερο του συνεδρίου κορυφαία στελέχη της Google θα κάνουν ανακοινώσεις μπροστά σε περισσότερους από 8.000 προγραμματιστές που παραβρίσκονται στο συνέδριο στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά και στα εκατομμύρια των on line συνδεδεμένων (που συμμετέχουν στο Google I/O extended) για όλα όσα θα σηματοδοτήσουν τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας τον επόμενο χρόνο, όπως είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ιδρυτής του GDG Thess Παναγιώτης Τζίνης. Επιπλέον, η κοινότητα των προγραμματιστών της Google θα «ενώσει» τη Θεσσαλονίκη όχι μόνο με το Σαν Φρανσίσκο αλλά και με άλλες 100 χώρες.