С 롢ޠ笼 Ԝ ꡩ бﳴ᳟ᲠЯ럴破筠Աߴ砱0 ɯ14.(EUROKINISSI/ʙӔS ʁԙ̅чө
Μέσα σε έντονο κλίμα συγκίνησης, από την πλευρά του κ. Νίκου Δένδια, έγινε το απόγευμα η τελετή παράδοσης παραλαβής χαρτοφυλακίου στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Ο απερχόμενος υπουργός κ. Δένδιας έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του, λέγοντας ότι μέχρι το 2012 που ανέλαβε τα καθήκοντα του, η Αστυνομία είχε πολλά προβλήματα και κάποιες υπηρεσίες «ήταν ανύπαρκτες», ενώ τώρα παραδίδει σαφώς βελτιωμένη την κατάσταση.

«Πριν την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά υπήρχαν σημάδια διάλυσης στον συγκεκριμένο τομέα. Δείξαμε μηδενική ανοχή στην κάθε προσπάθεια κατάληψης της νομιμότητας. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου έγιναν 13 συλλήψεις για την εγχώρια τρομοκρατία και 15 συλλήψεις για ζητήματα διεθνούς τρομοκρατίας», δήλωσε ο κ. Δένδιας, ο οποίος αναφέρθηκε και στις υπηρεσίες που προσφέρουν στην πάταξη της λαθρομετανάστευσης η ομάδα «Ξένιος Ζευς».

Ο κ. Κικίλιας, στην ομιλία του τόνισε ότι θα δώσει έμφαση στην προστασία των πολιτών, της επιχειρηματικότητας και της περιουσίας στην Αθήνα και ανέφερε ότι η διαδοχή του κ. Δένδια βάζει ψηλά τον πήχη για τον ίδιο.

«Το κύριο μέλημά μου ως νέου υπουργού δημοσίας τάξης είναι η πάταξη της λαθρομετανάστευσης και η αποφυγή της γκετοποίησης των γειτονιών της Αθήνας. Κυρίαρχο κοινωνικό αίτημα είναι η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη, η εικόνα της πρωτεύουσας είναι και η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό» τόνισε.

Ο νέος υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφθεί όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας, αφού ο μεγάλος στόχος είναι πάταξη της εγκληματικότητας.

Η τελετή έκλεισε με την προσφορά αναμνηστικών δώρων στον κ. Δένδια. Το πιο χαρακτηριστικό, πάντως, ήταν ένα... δελτίο αιτήσεως ασύλου, με τα στοιχεία του, που του πρόσφερε η διευθύντρια της υπηρεσίας ασύλου, Μαρία Σταυροπούλου, προκαλώντας γέλιο στον υπουργό και στους παρισταμένους, κάποιοι από τους οποίους σχολίασαν χαριτολογώντας: «Κι αν απορριφθεί το αίτημα;...».