mat_fournos_lambrou_20140625_01Τη χρήση υπερβολικά μεγάλης αστυνομικής δύναμης, για την προστασία ιδιωτικής επιχείρησης, καταγγέλλουν, με ερώτησή τους στη Βουλή, οι

βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμμανατίδου, Γιάννης Αμανατίδης, Ιωάννα Γαϊτάνη και Τάσος Κουράκης.

Όπως αναφέρουν, κατά τη διάρκεια ειρηνικής παράστασης διαμαρτυρίας για μη καταβολή δεδουλευμένων σε φούρνο της Θεσσαλονίκης, ενώ δεν υπήρχαν ελεγκτικού μηχανισμού «που θα έπρεπε να προστατεύουν τους εργαζόμενους από την εργοδοτική αυθαιρεσία», υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη.

«Η διάθεση δυνάμεων της Αστυνομίας για την φύλαξη ιδιωτικής επιχείρησης δημιουργεί ερωτηματικά. Η αστυνομία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως ιδιωτικός στρατός διαφόρων επιχειρηματιών για την υπεράσπιση της εργατικής αυθαιρεσίας που επιβάλλουν, ούτε η «επίλυση» των εργατικών διαφορών μπορεί να γίνεται από δυνάμεις καταστολής απέναντι σε απεργούς, διαδηλωτές και αλληλέγγυους πολίτες», υποστηρίζουν οι βουλευτές. Και ζητούν η Πολιτεία «να επιστρατεύει το ίδιο τουλάχιστον ενδιαφέρον στην κινητοποίηση των κρατικών μηχανισμών όσον αφορά τις συνθήκες και τους όρους εργασίας».

Σύμφωνα με την καταγγελία, απέναντι από τους εργαζόμενους παρατάχθηκαν τέσσερις διμοιρίες ΔΙΑΣ και ΥΜΕΤ με συνοδεία από κλούβες κι έγιναν προσαγωγές εργαζομένων. Προσθέτουν πως το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και δυο μέρες αργότερα, σε νέα συγκέντρωση.

Να σημειωθεί ότι, για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων εργαζόμενων στη συγκεκριμένη επιχείρηση έχει συσταθεί… Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τους Εργαζόμενους του Φούρνου!