Στην Πορτογαλία βρίσκεται σήμερα, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να μιλήσει στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με αντικείμενο «Στρατηγική για την ανάπτυξη και την απασχόληση 2014-2019». 


Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην ανάγκη εφαρμογής πολιτικής από την ΕΕ για οριστική έξοδο από την κρίση, με ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, αλλά και στις εξελίξεις στη χώρα μας και στην ανάκαμψη που μετά από τόσες θυσίες παρουσιάζεται.

Βασικό θέμα της συνάντησης του ΕΛΚ είναι η υποψηφιότητα Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν, η οποία τυγχάνει της στήριξης και του έλληνα πρωθυπουργού.

Ο κ. Σαμαράς στη 1 μ.μ. θα μετάσχει σε γεύμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιόζεφ Ντολ, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και τον γενικό γραμματέα του ΕΛΚ, στο οποίο θα παρακαθίσει και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλγκφανκ Σόιμπλε.

Το απόγευμα θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέδρο Πάσος Κοέλιο, με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντόλ και με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ.

Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο για τους ηγέτες που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.