Γέφυρες συνεργασίας με την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα επιχειρεί να χτίσει η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Νιγηρίας.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έκανε γνωστό ο πρέσβης Αyodeji L. Ayodele, κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), η πρεσβεία προτίθεται να πραγματοποιήσει επιχειρηματική αποστολή το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους. Μάλιστα η επιχειρηματική αποστολή αναμένεται να συμπέσει με διεθνή έκθεση της Νιγηρίας που λαμβάνει χώρα την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη.

«Στόχος», σύμφωνα με τον κ. Ayodele, «είναι η διοργάνωση της επιχειρηματικής αποστολής να έχει απτά αποτελέσματα τόσο για τους Έλληνες επιχειρηματίες, όσο και για τους Νιγηριανούς». Σύμφωνα με τον ίδιο έχουν, ήδη, γίνει σχετικές επαφές, μέσω επιμελητηρίων, και με επιχειρηματίες από την Αθήνα, ενώ ο αριθμός των συμμετεχόντων επιχειρηματιών εκτιμάται ότι δεν θα ξεπερνά τους είκοσι.

Ιδιαίτερα δεκτικός για το ενδεχόμενο συμμετοχής στην επιχειρηματική αποστολή εμφανίστηκε τόσο ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, όσο και επιχειρηματίες – μέλη του επιμελητηρίου που παρευρίσκονταν στη συνάντηση.

«Η Νιγηρία έχει τις ιδιαιτερότητές της και προσφέρει τις δικές της ευκαιρίες. Η Ελλάδα, λαβωμένη από την οικονομική ύφεση και τις δικές της παθογένειες, έχει ανάγκη την ενίσχυση της εξωστρέφειάς της» ανέφερε ο πρόεδρος του ΒΕΘ Παναγιώτης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι η εν λόγω επιχειρηματική αποστολή θα είναι αναγνωριστική προκειμένου να μπουν τα θεμέλια για μελλοντικά joint ventures.

«Πορευόμαστε προς την ανάπτυξη μέσω συνεργασιών. Η Νιγηρία έχει ανοιχτή οικονομία σε όλα τα επίπεδα και προσφέρει επενδυτικές δυνατότητες» τόνισε ο κ. Αyodele παρουσιάζοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας του. Ο κ. Ayodele διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ζήτηση στους τομείς της ενέργειας και ειδικότερα στα φωτοβολταϊκά συστήματα, στις κατασκευές και στα τρόφιμα. «Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για επενδύσεις, αρκεί Νιγηρία και Ελλάδα να αδράξουν τις ευκαιρίες» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα τόσο με τον πρόεδρο του ΒΕΘ όσο και με τους παρευρισκόμενους επιχειρηματίες, καθοριστικής σημασίας για την ενίσχυση των διμερών εμπορικών σχέσεων είναι η απευθείας αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας- Νιγηρίας, προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος και το κόστος μεταφοράς.