Συζήτηση επί του εκλογικού αποτελέσματος, της περαιτέρω στρατηγικής του κόμματος έναντι των εξελίξεων, της διαμόρφωσης του πολιτικού στίγματος, αλλά και εκλογή νέου γραμματέα.
 Αυτά περιέχονται στην ατζέντα του διευρυμένου Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, αναμένεται να παρουσιάσει προτάσεις για το πολιτικό προφίλ του κόμματος και το πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο εντός του οποίου θα κινείται, να αναφερθεί στην ανάγκη αναδιοργάνωσης των ΑΝΕΛ, στις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς και «στο τι πρέπει να γίνει από τούδε και στο εξής».

Αναμένεται, ακόμα, να τεθεί προς έγκριση το θέμα της διεύρυνσης του κόμματος χωρίς τη ρήτρα που απαγόρευε τη συνεργασία με βουλευτές που ψήφισαν το Μνημόνιο, ανεξάρτητα από τη σημερινή τους στάση, καθώς και η εκ βάθρων οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου γραμματέα.

Ο κ. Καμμένος, σύμφωνα με στενό του συνεργάτη, θα επαναλάβει την προτροπή του προς τους βουλευτές και τα στελέχη, «να φύγουν τώρα όσοι θέλουν να στηρίξουν τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση». Το Σάββατο θα τοποθετηθούν, επίσης, τα μέλη του διευρυμένου Εθνικού Συμβουλίου, τα οποία θα καταθέσουν προτάσεις, αλλά και απόψεις για τις αιτίες του εκλογικού αποτελέσματος.