Κανένα κέφι δεν είχαν οι κτηνοτρόφοι από το Όβλιο Ξάνθης, να πάρουν μέρος στο γλέντι για τη νίκη του Θωμά Μίχογλου (εκλέχθηκε νέος δήμαρχος Τοπείρου Ξάνθης). Όμως στο τέλος... έσερναν πρώτοι τον χορό.


Ούτε τα τραγούδια ήταν τόσο ξεσηκωτικά, ούτε το κρασί τόσο δυνατό. Απλά, έμαθαν την ευχάριστη είδηση από τον πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ν. Ξάνθης και νέο δημοτικό σύμβουλο Τοπείρου, Θανάση Λουκμακιά:

Όταν του είπαν πως δεν είχαν όρεξη για γλέντια αφού τα κοπάδια τους ξεκληρίστηκαν από την ευλογιά (ασθένεια που μεταδίδεται μόνο σε ζώα, από τον αέρα, συνήθως από τη γειτονική Τουρκία, για την οποία, αν ένα ζώο προσβληθεί σφάζεται όλο το κοπάδι για προληπτικούς λόγους) εκείνος τους είπε τα ευχάριστα: Το υπουργείο Αγροτικ΄ςη Ανάπτυξης και Τροφίμων ήδη είχε αρχίσει να πιστώνουν τους λογαριασμούς τους με 140 ευρώ ανά ζώο που έχασαν...

Είχαν βοηθήσει, σε αυτήν την απόφαση, ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας Αλέξανδρος Κοντός, φυσικά οι δυναμικές κινητοποιήσεις του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ξάνθης, καθώς επίσης ο βουλευτής ΝΔ Ν. Έβρου Αλέκος Δερμετζόπουλος, ο βουλευτής ΝΔ Ν. Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ νομού Ξάνθης Δημήτρης Σαλτούρος καθώς και άλλοι βουλευτές στους οποίους απευθύνθηκε ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων.

Και, μάλιστα, η αποζημίωση αφορά και το 2013 (καθώς τότε οι κτηνοτρόφοι είχαν αδικηθεί, αφού δεν είχαν αποζημιωθεί).

Μετά από αυτά τα νέα πώς να μη σύρουν το χορό;