Για όλους και για όλα μίλησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4», ο Νίκος Πουρτουλίδης.


Ο μέσος του «Γηραιού» χαρακτήρισε άκρως αποτυχημένη τη χρονιά, ενώ …κατονόμασε τις ευθύνες, για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, τα λάθη που έγιναν. Επίσης, αναφέρθηκε και στο μέλλον του στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά όλα όσα τόνισε:

«Υπάρχει απογοήτευση, στεναχώρια. Χάσαμε το στόχο μας. Δυστυχώς δεν ήρθαν τα πράγματα έτσι όπως τα θέλαμε. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν έφτανε. Αφού χάσαμε το στόχο ό,τι και να πούμε δεν έχει σημασία» τόνισε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε τους λόγους που απέτυχε η ομάδα: «Η αλήθεια είναι ότι και εγώ στην αρχή πείστηκα πως θα τα καταφέρουμε. Γι αυτό ήρθαμε άλλωστε. Δεν ξεκινήσαμε καλά όμως. Αυτό διορθώθηκε. Ομως τα διοικητικά επηρέασαν την ομάδα. Δεν υπήρχε ούτε μία στιγμή ηρεμία. Εγιναν λάθη στον σχεδιασμό. Δεν διορθώθηκαν ποτέ και δεν ήμασταν όσο δυνατές ήταν άλλες ομάδες. Η ευθύνη βαραίνει εμάς και τη διοίκηση. Κανέναν άλλο».

«Από την ώρα που δεν τα καταφέραμε σημαίνει πως φταίξαμε και εμείς. Αρα μπορούσαμε όλοι μας να δώσουμε κάτι παραπάνω. αν βάλουμε όμως τα προβλήματα θα πω πως ξεπεράσαμε τα όριά μας. Αν δεν υπήρχε υπομονή από όλους τους παίκτες, η χρονιά θα είχε λήξει πολύ πιο νωρίς. Υπήρχαν πολλά προβλήματα, στην καθημερινότητα, δεν ξεπεράστηκαν ποτέ. Δεν είδαμε ποτέ βελτίωση. Τα προβλήματα μαζεύτηκαν και αυτά επηρέασαν πολύ, αυτή είναι η αλήθεια».
«Δεν ξεκινήσαμε καλά. Δεν υπήρχε όμως περίπτωση αυτή η ομάδα να μην κάνει σερί. Αυτό ήρθε. Ομως υπήρξαν κι άλλα πράγματα. Υπήρξαν τραυματισμοί, κάρτες, προβλήματα που δεν λύθηκαν ποτέ».


Για την διοίκηση του Θόδωρου Παπαδόπουλου: «Ναι νιώθαμε μόνοι. Δεν ήταν κανείς δίπλα μας. Μεταξύ μας προσπαθούσαμε να βρούμε λύσεις. Κόσμος ήρθε να βοηθήσει, όμως δεν έδωσαν λύση οριστική. Πάλι καλά που ήταν ο κ. Τσαλίκης και τα παιδιά των γραφείων. Υπήρχε αποχή της διοίκησης. Οταν είσαι στον Ηρακλή, πρέπει να υπάρχει ηρεμία, να έχει οργάνωση και ηρεμία. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να κάνεις πρωταθλητισμό».

«Mεγάλη απογοήτευση...»

Για τη χθεσινή βαριά ήττα: «Μια μεγάλη απογοήτευση για μένα είναι η χθεσινή μέρα. Δεν έχει σημασία αν πήγαμε την ίδια μέρα, αν ήμασταν κουρασμένοι. πρέπει να σεβόμαστε την ομάδα, τη φανέλα, τον κόσμο. Εχουμε ευθύνη όλοι για τα δύο τελευταία παιχνίδια. Οφείλουμε μια συγνώμη και θα τη πω εγώ στο κόσμο».


Για τον κόσμο του Ηρακλή: «Ο κόσμος του Ηρακλή με λίγα λόγια είναι πάντα εκεί. Πουθενά δεν πήγαμε μόνοι μας. Εκεί φαίνεται το πόσο μεγάλος είναι ένα σύλλογος».
Για την μη ενίσχυση του Ιανουαρίου: «Χάσαμε παίκτες. Δεν ήρθαν άλλοι. Αυτό ήταν επιλογή του κ. Ογιος. Ηταν πολύ περίεργη η κατάσταση. Ο τεχνικός διευθυντής πίεζε, η οικονομική δυσκολία όμως ήταν μεγάλη. Αλλά και για μας, τα πράγματα ήταν χειρότερα από τον Δεκέμβριο και έπειτα. Θα έπρεπε να διορθωθούν τα λάθη και τα κενά».


«Θέλω να μείνω...»

Για το δικό του μέλλον: «Εκτιμώ το χειροκρότημα του κόσμου. Τους ευχαριστώ για τη στήριξη. Δεν έκανα κάτι το ιδιαίτερο. Ηταν η προσπάθεια νομίζω που ανταμείβονταν. Οταν δεν τηρούνται οι όροι του συμβολαίου, αυτό δεν υφίσταται. Εχω ένα χρόνο αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Εγώ θα κάνω υπομονή, όπως κι άλλοι παίκτες και ο καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του. Εγώ θέλω να μείνω, αλλά με άλλες συνθήκες. Να λυθούν τα προβλήματα. Να είναι σίγουρος ο κόσμος πως όλοι οι παίκτες έκανα πίσω και έβαλαν όλα τα προβλήματα στην άκρη. Τεράστια ήταν η υπομονή όλων. Θα πρέπει να μείνει ένας κορμός. Και εκεί να χτιστεί μία ομάδα. Θα πρέπει να γίνει γρήγορα όμως αυτό. Το να μείνει π.χ. μόνο ο Πουρτουλίδης και να φύγουν όλοι αυτό δεν είναι υγιές. Με σεβασμό στην ομάδα κάποιοι παίκτες θα κάνουμε υπομονή. Σύντομα ελπίζω να υπάρξει κάτι. Επιθυμία μου είναι να μείνω. Εχουμε αφήσει κάτι στη μέση. Θέλω να το ολοκληρώσουμε. Εγώ έχω πεισμώσει ακόμα περισσότερο».



Κλείνοντας, αναφορικά με το μήνυμά του προς τον κόσμο είπε: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Οποιος μείνει στην ομάδα και αν βρεθεί λύση η ομάδα θα πρέπει να βρει ενότητα. τον Ηρακλή τον πολεμάνε. Για να τους ξεπεράσει όλους πρέπει να ναι όλοι μαζί ενωμένοι. Αν συνεχίσω να είναι σίγουροι πως θα παλεύω μέχρι το τέλος».