Επτά στους δέκα Έλληνες δε θα πάνε εφέτος διακοπές. Αυτό δείχνει έρευνα του Ινστιτούτου Καταναλωτών, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας.


Πρόκειται για πανελλαδική έρευνας με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 2 Ιουνίου - 16 Ιουνίου σε 791 άτομα, από τα οποία τα 198 απάντησαν ότι θα κάνουν διακοπές το 2014.

Σύμφωνα με την καταναλωτική οργάνωση τα έξοδα για δύο εβδομάδες διακοπών αγγίζουν τα 2.700 ευρώ για μία 4μελή οικογένεια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ, «περισσότεροι από 75 στους 100 'Έλληνες θα περάσουν το φετινό καλοκαίρι χωρίς διακοπές». Μάλιστα στην ερώτηση εάν θα κάνετε διακοπές φέτος η κύρια απάντηση ήταν: «Πλάκα μας κάνετε!» Από αυτούς, το 40% δηλώνει ότι θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές το πολύ πέντε ημερών, το 25% για 7 ημέρες, το 20% για 10 ήμερες, το 13% για 15 ήμερες και το 2% για 20 ημέρες.

Οι αιτίες για τις οποίες οι περισσότεροι δεν θα κάνουν διακοπές είναι οικονομικοί λόγοι (75% των περιπτώσεων), επαγγελματική και εισοδηματική αστάθεια (15%) επαγγελματικές υποχρεώσεις και άλλοι λόγοι (10%).
Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, οι έλληνες παραθεριστές διαμένουν κυρίως σε φιλικά ιδιόκτητα σπίτια (40% των περιπτώσεων), σε συγγενικό-φιλικό σπίτι (30%) και ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια (30%).

Οι εκτός Ελλάδας τουριστικοί προορισμοί φέτος θα μειωθούν σε ποσοστό κοντά στο 52%.

Όπως δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 ο νομικός σύμβουλος του ΙΝΚΑ, Σωτήρης Δρούτσας, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η κάλυψη των εξόδων μετάβασης και διατροφής. Τόνισε, επίσης, ότι αυτό το καλοκαίρι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, αλλά και δωματίων προς ενοικίαση αύξησαν κατακόρυφα τις τιμές. «Πρόκειται, στην πλειοψηφία τους, για επιτήδειους, που ενδιαφέρονται για το άμεσο κι εύκολο κέρδος κι όχι για επιχειρηματίες του είδους», πρόσθεσε. Υπολόγισε τις αυξήσεις σε τουριστικούς προορισμούς υψηλού ενδιαφέροντος από 15-20%.

Τι να προσέχουμε
Ο κ. Δρούτσος προτείνει στους καταναλωτές να διενεργούν έρευνα αγοράς πριν μεταβούν στον προορισμό τους, να ελέγχους τις τιμές των δωματίων και τα δωμάτια και να επικοινωνούν, οπωσδήποτε, τηλεφωνικά, ή, αν ο προορισμός είναι κοντινός, να επιλέγουν την διά ζώσης επικοινωνία, για να αποφεύγουν δυσάρεστες καταστάσεις άλλο δωμάτιο να κλείνουν κι άλλο να… βρίσκουν. Στην περίπτωση που κλείσουν ένα δωμάτιο κι όταν φθάσουν στον προορισμό τους διαπιστώσουν πως αυτό δεν έχει σχέση με όσα τους υποσχέθηκαν, να προχωρούν σε καταγγελία στην Τουριστική Αστυνομία και να αρνούνται να καταβάλουν το τίμημα. Γι αυτό, πρότεινε να κρατούν εκτυπώσεις φωτογραφιών και του τιμήματος που κατέβαλαν, ώστε να μπορούν να αποδείξουν τις καταγγελίες τους.
Σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο του ΙΝΚΑ οι περισσότερες καταγγελίες αφορούν καταστήματα εστίασης. Η πιο συνηθισμένη παράβαση είναι να μην επιδεικνύεται τιμοκατάλογος στον πελάτη. Όπως είπε, καλό είναι να ζητάμε, πάντα, τιμοκατάλογο και όταν παραγγέλνουμε είδη που πωλούνται με το κιλό, να ρωτάμε το βάρος της μερίδας.