Συναυλία με το μουσικό σχήμα του Nello Salza Ensemble και τίτλο ‘Ταξίδι στην Ιταλική μουσική από τον κινηματογράφο και τους τραγουδοποιούς’, οργάνωσαν το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Θεσσαλονίκης και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης.


Ήταν ένα μουσικό θέαμα χωρίς προηγούμενο, όπου η τρομπέτα, σε ρόλο πρωταγωνιστή, μας ταξίδεψε με τις πιο όμορφες και αξέχαστες μελωδίες από τον κινηματογράφο και τους τραγουδοποιούς που σημάδεψαν την ιστορία του σινεμά, της τηλεόρασης και του ιταλικού μιούζικαλ.



Φιλοξενήθηκε στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Εθνικής Εορτής της Ιταλίας (68η επέτειος της Ιταλικής Δημοκρατίας) κι έγινε υπό την αιγίδα του Επίτιμου Προξενείου της Ιταλίας στην Θεσσαλονίκη.



Ο Nello Salza, η τρομπέτα του ιταλικού σινεμά όπως τον αποκαλούν οι κριτικοί για την καριέρα του εδώ και 30 χρόνια ως σολίστα στο κινηματογραφικό, δισκογραφικό, τηλεοπτικό και θεατρικό στερέωμα, έχει παίξει με τη τρομπέτα του πάνω από 400 μουσικές του κινηματογράφου με άπειρες ηχογραφήσεις και δισκογραφικά πρότζεκτ ως σόλο τρομπετίστας και πρόσφατα ήταν προσκεκλημένος σε εκπομπές της RAI όπως η “Domenica in" και η ”Uno Mattina”.



Στη συναυλία παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι αρχών και φορέων της πόλης μεταξύ των οποίων: ο Α’ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης κος Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κος Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο  Αερολιμενάρχης του Αεροδρομίου Μακεδονία κος Αχιλλέας Τοπούζας, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Ε.Υ.Α.Θ. κος Νίκος Παπαδάκης, σύσσωμη η Ιταλική κοινότητα της Βόρειας Ελλάδας, ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης και πολλοί φίλοι της Ιταλίας.