dimokriteio_panepisthmio_thrakis_01.jpg

Τη Δευτέρα θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου πρύτανη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης.

 

Οι υποψήφιοι είναι δύο, ο καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Αθανάσιος Καραμπίνης και ο καθηγητής του τμήματος Ιατρικής, Παναγιώτης Πρασόπουλος.

Η ψηφοφορία θα είναι ηλεκτρονική και η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6.00 το απόγευμα, ενώ τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά την ίδια μέρα. Δικαίωμα ψήφου έχουν 589 εκλέκτορες (καθηγητές και λέκτορες του ιδρύματος) από τις σχολές και τα τμήματα στις τέσσερις πόλεις του ιδρύματος (Κομοτηνή, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα).

Σε περίπτωση που κάποιος από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η εκλογική διαδικασία θα επαναληφθεί την επόμενη μέρ α, Τρίτη 24 Ιουνίου.

Ένταση κατά την επιλογή

Karabinis_01.jpg
Η επιλογή τους, πάντως, έκρυβε ένταση. Καθώς ο καθ. Καραμπίνης(φωτογραφία) έχει έρθει σε αντιπαράθεση με φοιτητές (είχε καταθέσει και αγωγή το 2010, σε βάρος φοιτητή για «συκοφαντική δυσφήμηση», ζητώντας αποζημίωση 200.000 ευρώ και την επιβολή προσωπικής κράτησης ενός έτους αν ο φοιτητής δεν ανακαλέσει την «προσβολή» –ήταν η εποχή των διενέξεων για τη σίτιση, όταν φοιτητές … έχτιζαν την είσοδο της πρυτανείας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας), με την επιλογή του ακούστηκαν αποδοκιμασίες και κραυγές.

Οι φοιτητές διέκοψαν και την ανοικτή ακρόαση των υποψηφίων, καταθέτοντας εκ νέου την αντίθεσή τους στον τρόπο επιλογής, στο Συμβούλιο Διοίκησης ενώ κάποιοι εξ αυτών φώναζαν συνθήματα.