Στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας με τίτλο «Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο-Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!», συμμετέχουν οι Βιβλιοθήκες του δήμου Καλαμαριάς για 3ο συνεχές καλοκαίρι. 


Μαζί με άλλες 140 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Ελλάδα βάζουν στόχο να προωθήσουν την ανάγνωση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία σε μικρά και μεγάλα παιδιά. 

Η καλοκαιρινή καμπάνια είναι μία δράση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future  Library χρηματοδοτούμενη από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Μυρμήγκια και τζίτζικες, φως και σκοτάδι, μέρα και νύχτα, γενναίοι και δειλοί, πλούσιοι και φτωχοί, πεντάμορφες και τέρατα, δυνατοί και αδύναμοι είναι οι ήρωες των βιβλίων, οι κάτοικοι της κάθε βιβλιοθήκης. 
Τα βράδια συνηθίζουν να βγαίνουν από τις σελίδες, να κάθονται στα ράφια και να συζητάνε για τους κόσμους που ζουν. 

Αυτό το καλοκαίρι οι καλοκαιρινές αναγνώσεις των παιδιών θα τους ζωντανέψουν. Οι κόσμοι τους θα μας φιλοξενήσουν τις ζεστές ώρες της ημέρας και θα μας δροσίσουν, στο τελευταίο φως πριν να έρθει το σκοτάδι της νύχτας. 

Γιατί το καλοκαίρι ο καθένας μας μπορεί να σκεφτεί ανάποδα, να σκεφτεί το αντίθετο: να πρέπει να ξυπνήσεις και να αποφασίσεις να ξανακοιμηθείς, να ονειρεύεσαι να πας της θάλασσα και την τελευταία στιγμή να ξεκινήσεις για το βουνό. Γιατί το καλοκαίρι στις βιβλιοθήκες ο κόσμος γίνεται τεράστιος μέσα στις άπειρες δυνατότητές του και τις αντιθέσεις του.

Η εκστρατεία περιλαμβάνει 147 δράσεις και θα διαρκέσει από  16 Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου. Τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν διακρίνονται για την ποικιλία στην προσέγγιση των θεμάτων αλλά και για  τον  βιωματικό τους χαρακτήρα. 
Απευθύνονται κυρίως σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών έως 12 ετών. Υπάρχουν όμως δράσεις που απευθύνονται σε ενήλικες και θα υλοποιηθούν στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την  καλοκαιρινή εκστρατεία θα βρείτε στα www.kalamaria.gr/lib, www.futurelibrary.gr, http://summer.futurelibrary.gr/