Με μια ματιά όλα τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014) εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο Σόιμπλε ξαναχτυπά

Η εφημερίδα γράφει "προανήγγειλε νέο «πρόγραμμα» μέχρι 10 δισ. ευρώ, απειλώντας πάλι τους Ελληνες με έξοδο από την ευρωζώνη αν δεν συνεχίσουν τις αιματηρές θυσίες".

ΕΘΝΟΣ: Το νέο σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "έτοιμο είναι το νέο σχέδιο για τις ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ελληνική Ενωση Τραπεζών έχουν διαμορφώσει το τελικό πλαίσιο, το οποίο θα εξεταστεί με την τρόικα τον επόμενο μήνα και αμέσως μετά θα τεθεί σε εφαρμογή".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Γενική σφαγή Τούρκων υπό Ορθοδόξων Λαών»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τι λέει το κείμενο που είχε βρεθεί γραμμένο επί μεμβράνης και βρίσκεται καλά φυλασσόμενο στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου, στο Αγιον Ορος".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συντάξεις από τα 60 για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι ευνοϊκές διατάξεις που μπορούν να αξιοποιήσουν άνδρες και γυναίκες για γρήγορη «έξοδο» και με όφελος στο τελικό ποσό της σύνταξης. Πότε συμφέρει η αναγνώριση πλασματικών ετών και τι ισχύει για σπουδές, στρατιωτική θητεία ή κενά ασφάλισης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στα σαγόνια ΔΝΤ και Σόιμπλε

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΝΕΟ Μνημόνιο για να αντικαταστήσει αυτά που «σκίζει» κάθε μέρα ο Σαμαράς, προαναγγέλλουν ΔΝΤ και Σόιμπλε. Ουάσιγκτον και Βερολίνο θεωρούν δεδομένη την ανάγκη ακόμα ενός δανείου προς την Ελλάδα, ώστε να καλύψει το δημοσιονομικό κενό που προκύπτει από το 2ο εξάμηνο του 2015. Το Ταμείο και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών θεωρούν βέβαιο ότι θα τηρούνται οι όροι της τρόικας".

ΕΣΤΙΑ: Απαιτείται εθνική συνεννόησις

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το 2009 η χώρα οδηγήθηκε στην καταστροφή. Το έναυσμα που δρομολόγησε την πορεία αυτή ήταν η ετυμηγορία του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογές του Ιουνίου".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ασφαλιστικό: η νέα βόμβα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "άναψε το φιτίλι της βόμβας στα ασφαλιστικά δικαιώματα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με την υπογραφή σύμβασης για την ανάθεση μελέτης στο ΚΕΠΕ με στόχο τη διοικητική και οικονομική ενοποίηση των Ταμείων. Πρόκειται ουσιαστικά για το άνοιγμα της συζήτησης σχετικά με τις αλλαγές που έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παιδικοί σταθμοί με μειωμένα τροφεία

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε τη μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς κατά 20% κι επισημαίνει ότι, σήμερα, ανοίγουν οι εγγραφές για την επόμενη σχολική χρονιά.

ΤΑ ΝΕΑ: Σε μαύρη τρύπα (και φέτος) οι συντάξεις

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "άνοιγμα-καμπανάκι για τη βιωσιμότητα του συστήματος ύψους 1,75 δισ. ευρώ προβλέπεται να έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία το 2014. Η κυβέρνηση αμφισβητεί τις προβλέψεις αυτές, αλλά και η τρόικα αναμένεται να θέσει το θέμα ψηλά στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης που θα γίνει το φθινόπωρο".

ESPRESSO: ΣΕΞ με την Κάρλα Μπρούνι

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις της τρανς Τζένης Χειλουδάκη, σύμφωνα με τις οποίες είχε, επί έναν χρόνο, σεξουαλικές σχέσεις με την πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας.

Kontranews: Κάρολε, έχεις γραμματέα που έχει στη φυλακή πατέρα και αδελφό;

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μας καταγγέλθηκε ότι στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, υπηρετεί μια κυρία της οποίας ο πατέρας και ο αδελφός έχουν συλληφθεί και βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενοι για απάτες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του δημοσίου χρήματος".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ελπίδες ανάκαμψης φέρνει το τρίμηνο των εισηγμένων

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αχτίδα ελπίδας αρχίζει να διαφαίνεται για τις εισηγμένες εταιρείες, με αιχμή την αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία 193 εισηγμένων, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης άνοδο 18,6% που οφείλεται κυρίως σε μεγάλους ομίλους που μείωσαν σημαντικά τα κόστη τους".