Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ενώνουν τις δυνάμεις τους με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου.


Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής αποτελεί ένα γεγονός που, με διάφορους τρόπους, γιορτάζεται κάθε χρόνο στην πόλη μας: ένα σημείο αναφοράς που ταυτόχρονα προσφέρει μια ευκαιρία για την ανάδειξη του νεότερου καλλιτεχνικού δυναμικού μας και για τον σχεδιασμό πολλών καινοτόμων δραστηριοτήτων.

Με γνώμονα την υποστήριξη των νέων δημιουργών αλλά και την προώθηση κάθε είδους συλλογικής δημιουργικής προσπάθειας στην πόλη μας, οι φορείς της πόλης θα διοργανωσουν εκδηλώσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, νεανικό προσανατολισμό και πολυχρωμία.

Η είσοδος στις συναυλίες είναι ελεύθερη.
Μουσικές εκδηλώσεις Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής - Πρόγραμμα

Πρωινές εκδηλώσεις

10.00 – Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα θα επιβιβαστεί στο τρενάκι της παραλίας και θα κάνει μια μεγάλη, «μουσική βόλτα», στη Θεσσαλονίκη ξεκινώντας από το Λιμάνι, διασχίζοντας την παραλιακή οδό μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, συνεχίζοντας στη Βασιλίσσης Όλγας και από εκεί θα ανέβει την οδό Αγγελάκη για να φτάσει από την Εγνατία στην Αρχαία Αγορά και να καταλήξει μέσω της Δωδεκανήσου στην πλατεία Αριστοτέλους.
11:30 – Πλατεία Αριστοτέλους (info Kiosk): Συναυλία Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης.
12.00 – Πεζόδρομος Αγίας Σοφίας: Συναυλία Concert Band Πανεπιστήμιου Μακεδονίας – Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
13.00 – Πλατεία Αριστοτέλους (εκδοτήρια): Συναυλία Concert Band Πανεπιστήμιου Μακεδονίας – Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
14.00 – Πεζόδρομος οδού Λασσάνη: Συναυλία συνόλου εγχόρδων «Ροτόντα» Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Ειρήνης Ντράγκνεβα.
14.00 – Πεζόδρομος Ικτίνου: Συναυλία Ορχήστρας Σαξοφώνων Κου Κλουξ Σαξ Δημοτικού Ωδείου Θέρμης.
14.30 – Πλατεία Άθωνος (Συντριβάνι): Συναυλία Συνόλου Παραδοσιακής μουσικής Πανεπιστήμιου Μακεδονίας – Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.


Απογευματινές εκδηλώσεις

19.00 – Φουαγιέ Μεγάρου Μουσικής: Συναυλία Συνόλου Εγχόρδων Πανεπιστήμιου Μακεδονίας – Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης.
20.00 – Φουαγιέ Μεγάρου Μουσικής: Συναυλία μουσικού συνόλου Orpheus Soloist με τους νικητές του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου, Λυδία Κορδώνια (βιολοντσέλο), Γεωργία Λαζαρίδου (πιάνο) και Γιώργος Καραγκούνης (κλαρινέτο).
21.00 – Αίθουσα Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής: Συναυλία Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.