Έφυγε από τη ζωή στα 71 του χρόνια ο πρώην βουλευτής, δημοσιογράφος Άρης Σταθάκης.


Λάτρης του αυτοκινήτου και των αγώνων ταχύτητας, επιδόθηκε με ιδιαίτερο ζήλο μέσω του δημοσιογραφικού του έργου -και όχι μόνον- στη δημιουργία οδηγικής συνείδησης, ασφαλούς συμπεριφοράς πίσω από το τιμόνι και εν γένει σωστής κυκλοφοριακής αγωγής.
 
Γεννήθηκε το 1943 στον Ασωπό Λακωνίας και σπούδασε στη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως συντάκτης αυτοκινήτου στην εφημερίδα «Νέα Πολιτεία». Εργάστηκε επίσης στα περιοδικά «Ωτο Εξπρές», «4 Τροχοί», «Πίστες & δρόμοι» και «Car & Driver», στην εφημερίδα «Απογευματινή», στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ, στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΤ-1 και ΑΝΤΕΝΝΑ, κυρίως σε εκπομπές με θέματα το αυτοκίνητο και τις μεταδόσεις γκραν πρι.

Το 1992, τιμήθηκε με το βραβείο δημοσιογραφίας του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Μπότση» «για την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία, με το σκεπτικό ότι "έμαθε τους Έλληνες να φορούν ζώνες ασφαλείας και κράνη"».

Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων το 1998 και το 2002 και διετέλεσε αντιδήμαρχος Αθηναίων το 1999 και το 2003, εκπρόσωπος Τύπου του δήμου από το 2001 μέχρι το 2003 και πρόεδρος του Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας του δήμου.

Το 2004 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Β΄ Αθήνας με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.