Σκυτάλη πήραν σήμερα οι δύο διεθνείς μας, Αλέξανδρος Τζιόλης και Βαγγέλης Μόρας, που απάντησαν σε ερωτήσεις ξένων και ελληνικών εκπροσώπων ΜΜΕ.


Σε τί κατάσταση βρίσκεστε δύο ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι;

Β. Μ: «Ψυχολογικά είμαστε καλά. Το περιμένουμε πως και πως αυτό το παιχνίδι. Θέλω να πιστεύω οτι είμαστε έτοιμοι. Περιμένουμε να περάσουν οι μέρες για να ξεκινήσει το τουρνουά Είναι οτι καλύτερο υπάρχει για έναν ποδοσφαιριστή και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».
Αλ. Τ.: «Το περιμέναμε με ανυπομονησία και θα το δείξουμε το Σάββατο στο γήπεδο. Είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή τη γιορτή και θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Ποιες είναι οι διαφορές της ομάδας του 2010 και του 2014;

Αλ. Τ.: «Καταρχήν έχουμε άλλο προπονητή. Τώρα έχουμε κύριο Σάντος, ενώ τότε τον κύριο Ρεχάγκελ. Στις ομοιότητες μπορεί να βάλει κανείς οτι και οι δύο κλείνουν τον κύκλο τους στην Εθνική. Παράλληλα, οι μισοί ποδοσφαιριστές είναι περίπου οι ίδιοι. Σαν ομάδα έχουμε τα ίδια αγωνιστικά στοιχεία και αυτό θα το δείξουμε μέσα στο γήπεδο».
Β. Μ: «Συμφωνώ με τον Αλέξη. Διαφορά υπάρχει στον προπονητή. Πλέον όμως έχουμε περισσότερες εμπειρίες. Αυτό που απομένει, με αυτές τις εμπειρίες να αντιμετωπίσουμε τους αγώνες μίας τέτοιες διοργάνωσης. Ότι έχουμε περάσει αυτά τα χρόνια είναι υπέρ μας».

Τι περιμένετε ως ομάδας από την Κολομβία; Ποια θεωρείται τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία;

Β. Μ: «Γνωρίζουμε οτι είναι γρήγορη ομάδα και της αρέσει το επιθετικό κομμάτι. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Πρέπει να κοιτάξουμε την δικιά μας πλευρά, το πάθος και την οργάνωση που πρέπει να δείξουμε. Να χαρούμε το ματς».

Δεν έχετε βγει καθόλου από το ξενοδοχείο. Έχετε συγκεντρωθεί μόνο στον πρώτο αγώνα και δεν έχετε δει την πόλη, δεν έχει γνωρίσει τον κόσμο...

Αλ. Τ.: «Οι πρώτες μέρες ήταν προσαρμογής. Έχει πέσει όλη μας η προσοχή στην ανάλυση του αντιπάλου και έτσι περνάμε τον χρόνο μας στο ξενοδοχείο».

Πως σας επηρεάζει η αλλαγή του καιρού, με την μεγάλη υγρασία; Η Κολομβία είναι συνηθισμένη σε τέτοιες καιρικές συνθήκες;

Β. Μ: «Σίγουρα η Κολομβία είναι πιο συνηθισμένη. Πρέπει να το ξεχάσουμε όμως. Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Μόνο με την ψυχολογία πρέπει να τα καταφέρουμε. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε την υγρασία. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε είναι πίστη και θέληση».
Αλ. Τ.: «Είναι σκληρό και δύσκολο. Σίγουρα θα πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Έτσι θα παίξουμε. Και για τις δύο ομάδες το ίδιο, αν και οι Κολομβιανοί είναι συνηθισμένοι. Το αφήνουμε στην άκρη όμως, καθώς δεν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία».

Υπάρχει κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα για το Ιαπωνία-Ακτή Ελεφαντοστού;

Αλ. Τ.: «Να κερδίσουμε εμείς και να έρθει ισοπαλία το άλλο. Έχουμε δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο και δεν έχουμε την δυνατότητα να σκεφτόμαστε το άλλο παιχνίδι του ομίλου».
Β. Μ: «Δεν το σκέφτομαι. Ας κερδίσουμε εμείς και το άλλο ας έρθει ότι θέλει. Μακάρι να κερδίσουμε εμείς».

Η Κολομβία είναι άκρως επιθετική ομάδα. Ο Τζαβέλλας μίλησε για το άναρχο παιχνίδι που κάνει... Θα μας δυσκολέψει αμυντικά ή μας βολεύει;

Β. Μ: «Συμφωνώ οτι είναι επιθετική και με ταχύτητα. Έχω εμπιστοσύνη στο δικό μας παιχνίδι, αν κάνουμε αυτά που έχουμε πει. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο δικό μας κομμάτι για να πάρουμε το δικό μας αποτέλεσμα».
Αλ. Τ.: «Είναι πολύ καλή ομάδα. Με παίκτες ποιοτικούς. Πρέπει να κλείσουμε τις επιθέσεις τους και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα έχουμε για να ψάξουμε το γκολ. Δεν πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Επειδή είναι ιδιαίτερος αντίπαλος οι αισθήσεις μας πρέπει να είναι στο 100%».

Παρακολουθείστε την και στο βίντεο που ακολουθεί: