efimerides_07.jpg
Με μια ματιά τα σημερινά (Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014) πρωτοσέλιδα των εφημερίδων:

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Σπάνε» τα ισόβια για Λεμούσια και Παπαγεωργόπουλο

Η εφημερίδα αναφέρεται στην πρόταση του εισαγγελέα της έδρας στη δίκη για την υπεξαίρεση από το δήμο Θεσσαλονίκης και υπογραμμίζει ότι στην εισήγησή του ζήτησε την ενοχή τόσο του Β. Παπαγεωργόπουλου όσο και του Μιχ. Λεμούσια, για απλή συνέργεια κι όχι για άμεση, όπως ήταν η αρχική κατηγορία.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: Αύξηση ως 79,1% στο ηλεκτρικό ρεύμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα αυτό προβλέπεται στο αναθεωρημένο μνημόνιο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ριφιφί στην Τράπεζα της Ελλάδος!

Η εφημερίδα γράφει ότι "τον απερχόμενο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα επέλεξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για να διαδεχθεί τον Γιώργο Προβόπουλο στη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και αμέσως ξεκίνησε ο διαγωνισμός για το ποιος θα αντικαταστήσει την Ελένη Λουρή, η οποία κατέχει θέση υποδιοικητού στην Τράπεζα της Ελλάδος και λήγει η θητεία της, υφαίνοντας παράλληλα σενάρια για διεύρυνση του αριθμού των υποδιοικητών σε τρεις αντί για δύο, για να τοποθετήσουν οι συγκυβερνώντες κι άλλους εκλεκτούς".

ΕΘΝΟΣ: Τρεις φάκελοι φωτιά για το Δημόσιο

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τρεις καυτοί φάκελοι που αφορούν τη διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση στο Δημόσιο ανοίγουν για τρία υπουργεία. Σχετική επιστολή με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν αμέσως έστειλε στους αρμόδιους υπουργούς ο Κυριάκος Μητσοτάκης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ρώσοι άγιοι: «Κοντά ο ερχομός του Αντίχριστου!!!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κοντά σε όλους αυτούς τους Μεγάλους σίγουρα Προφήτες και άλλους που είπαν τα Μέλλοντα της Ορθοδοξίας ΜΑΣ υπάρχουνε και μορφές κάπως «άγνωστες»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μειώνουν στο μισό την εισφορά αλληλεγγύης

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο τραπέζι σχέδιο έμμεσης αύξησης των εισοδημάτων με περιορισμό κατά 50% του χαρατσιού που είχε επιβληθεί το 2011".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Αθωώνουν» τους καταχραστές του Δημοσίου

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«λάδι» βγαίνουν τα «αρπακτικά» του σκανδάλου των εξοπλιστικών και άλλοι καταδικασθέντες για οικονομικά σκάνδαλα, από τη σχεδιαζόμενη από το υπουργείο Δικαιοσύνης κατάργηση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Αυτό τονίζει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, επισημαίνοντας ότι στο νέο Ποινικό Κώδικα που έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο «καθίσταται εμφανής η προσπάθεια μείωσης των ποινών που συνδέονται με την προστασία της δημόσιας περιουσίας»".

ΕΣΤΙΑ: Εθνικό ατόπημα από τον Τσίπρα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ο αρχηγός της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως διέπραξε ένα ακόμη εθνικό ατόπημα. Κατά την συνάντηση που είχε στην Φρανκφούρτη με τον διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης κ. Μάριο Ντράγκι, φέρεται ότι επανέλαβε την αντίθεσή του για την τοποθέτηση του κ. Ι. Στουρνάρα στην διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος, η οποία ανακοινώθηκε και επισήμως χθες".

Η ΑΥΓΗ: Η υπογραφή τούς έγινε συνήθεια!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "γυμνή στα μάτια της κοινής γνώμης εμφανίστηκε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου μετά την αποκάλυψη της «Αυγής» ότι οι κ. Σαμαράς, Στουρνάρας και Προβόπουλος απέστειλαν πριν από τις εκλογές επιστολή στους δανειστές, με την οποία δήλωναν «έτοιμοι» να λάβουν πρόσθετα μέτρα αν χρειαστεί και όπως όλοι προεξοφλούν".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Λεονταρισμοί και υποκλίσεις

Η εφημερίδα υποστηρίζει "σε αδιέξοδο η κυβέρνηση μετά τις ξεκάθαρες υποδείξεις του ΔΝΤ και την αποδοχή της λήψης νέων μέτρων από τον πρωθυπουργό. Ενώ η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη «όρθωνε» το ανάστημά της στους δανειστές, λέγοντας πως «ό,τι λέει το ΔΝΤ δεν σημαίνει ότι το κάνουμε εμείς εδώ», ο νέος διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας, ευχαριστούσε τον Β. Σόιμπλε για τη «βοήθειά» του, υποσχόμενος ότι θα συνεχιστεί η ίδια σκληρή οικονομική πολιτική".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εμπλοκή με διοικητικούς των ΑΕΙ

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εμπλοκή με το νέο κύμα αποχωρήσεων από τη «δεξαμενή» των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ έχει ανακύψει λόγω διαφορετικών προσεγγίσεων του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη και του υπουργού Παιδείας Ανδρ. Λοβέρδου. Οι δύο υπουργοί, οι οποίοι αναμένεται να συναντηθούν σήμερα για το θέμα, εμφανίζονται ανυποχώρητοι και η διαφορά που τους χωρίζει αφορά 336 υπαλλήλους".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σπάνε τα ισόβια του τέως δημάρχου

Η εφημερίδα αναφέρεται στην εισήγηση του Δ. Νάιντου, εισαγγελέα της έδρας, στη δίκη για την υπεξαίρεση από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο ΛΟΓΟΣ: Σαμαράς «Και τώρα φουλ ανάπτυξη»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο πρωθυπουργός «φουλάρει» τις μηχανές της κυβέρνησης επιταχύνοντας το κυβερνητικό έργο, αφού μετά τον ανασχηματισμό δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό χρόνου και ήδη κινείται σε εντατικούς ρυθμούς δίνοντας βάρος στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην περαιτέρω βελτίωση του κλίματος για τη χώρα και την ελληνική οικονομία στο εξωτερικό".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να μην κλείσει καμιά κοινωνική δομή. Χρηματοδότησή τους τώρα από το κράτος

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε δεκάδες κοινωνικές δομές σ΄όλη τη χώρα έχει σταματήσει η χρηματοδότηση, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη από την κυβέρνηση για κάλυψη του κενού. Αντίθετα, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν διάφορα σενάρια για πληρωμή του κόστους λειτουργίας τους από τους άμεσα ενδιαφερόμενους".

ΤΑ ΝΕΑ: Η μεγάλη απόδραση. Πόσα λεφτά έφυγαν και πόσα ήρθαν

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ένα απίστευτο θρίλερ με εκροές καταθέσεων δισεκατομμυρίων ευρώ και μυστικές αποστολές χρημάτων διαδραματίστηκε τις ημέρες της κρίσης για να αποφευχθεί μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Το βιβλίο της Τραπέζης της Ελλάδος «Το χρονικό της μεγάλης κρίσης» περιγράφει για πρώτη φορά τις δραματικές στιγμές".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Κυβέρνηση Κάτω Παρτάλι. Ανασχηματισμός με στροφή στα δεξιά και τα... παντελόνια κάτω

Η εφημερίδα γράφει "πολιτική «βαβέλ» και μια κυβέρνηση... παρτάλι έβγαλε ο -δια χειρός Σταμάτη και Μπούρα- ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Ο υπουργός Επικρατείας επέβαλε υπουργούς και καρατόμησε άλλους που αντιδρούσαν στις επιλογές του".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πόλεμος για τις στατίνες

Η εφημερίδα αναφέρεται σε επιστολή 8 ιατρών από τη Βρετανία, προς τον Οργανισμό Υγείας της χώρας τους, για να μη χρησιμοποιούνται στατίνες. Όπως υποστηρίζει, οι στατίνες χορηγούνται σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, όμως οι βρετανικές υγειονομικές αρχές, έχουν προτείνει να χορηγούνται και σε υγιείς ανθρώπους, ώστε να γλυτώσει το εθνικό σύστημα υγείας τη περίθαλψη μελλοντικών καρδιοπαθών, εφόσον τα χάπια μειώνουν τη χοληστερόλη, χωρίς να υπολογίζονται παρενέργειες.

ESPRESSO: Στον δρόμο εφοπλιστής

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι το φαντ που χρηματοδοτούσε τον Βίλλυ Παναγιωτίδη και την κόρη του, τους έκανε έξωση και απέλυσε τους 15 υπαλλήλους.

Kontranews: Ο Αλέξης μπορεί να κάνει εκλογές όποια μέρα θέλει

Σύμφωνα με την εφημερίδα "θα παραιτηθούν όλοι οι βουλευτές Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και της Β' Αθηνών, σε περίπτωση που τολμήσει η κυβέρνηση να πάρει νέα αντιλαϊκά μέτρα ή να υπογράψει με τους ξένους ανθελληνική συμφωνία για το χρέος ή να στήσει νέα αποστασία για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ουρές» στο TAXIS

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετ΄εμποδίων γίνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Οι λογιστές αδυνατούν να διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες, καθώς το σύστημα έχει μπλοκάρει. Αποτέλεσμα είναι το Taxis να μην μπορεί να ανταποκριθεί στον φόρτο και να σημειώνονται σοβαρές καθυστερήσεις. Ηδη, απομένουν πάνω από 3,5 εκατ. δηλώσεις προς υποβολή, γεγονός που δημιουργεί φόβους για κατάρρευση του συστήματος τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Διπλωματία επενδύσεων» με στόχο τα ξένα κεφάλαια

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σειρά συναντήσεων πολύ υψηλού επενδυτικού ενδιαφέροντος πρόκειται να έχει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός, με στόχο να ενισχυθούν οι προσπάθειες για την εμπέδωση στις διεθνείς αγορές της «ελκυστικής» εικόνας της χώρας που θα προσελκύσει επενδυτές".