Την πεποίθηση ότι αποτελεί ηθική υποχρέωση της πολιτείας η στήριξη των αθλητών που έχουν διακριθεί σε διεθνείς διοργανώσεις εξέφρασε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε χθες ο σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ) στο Ολυμπιακό Μουσείο, ο κ. Ορφανός χαρακτήρισε «άτυπους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό» όσους τιμούν με τις αγωνιστικές τους επιδόσεις τον ελληνικό αθλητισμό.

«Στο πλαίσιο αυτό, ως βουλευτής, είχα αναλάβει την πρωτοβουλία για την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία εξαιρούνται από το πρόγραμμα διαθεσιμότητας - κινητικότητας στον δημόσιο τομέα ολυμπιονίκες, παγκοσμιονίκες και μεταλλιούχοι Ευρώπης. Εκτιμώ πως ήταν το ελάχιστο δυνατό για να διασφαλιστεί η έννοια της δικαιοσύνης και να αποδοθεί η επιβεβλημένη τιμή στους διακριθέντες αθλητές», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και σημείωσε πως θα σταθεί αρωγός στα δίκαια αιτήματα του ΣΕΕΔΑ.

«Σε αυτούς τους ανθρώπους θεωρώ πως πρέπει να παρέχουμε ως πολιτεία ό,τι μπορούμε για να τιμήσουμε την προσφορά τους στον ελληνικό αθλητισμό», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης.