oikodomi_03.jpg
Το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε κατηγορηματικά, πριν λίγο, ότι τίθεται ζήτημα επιβολής φόρου εισοδήματος για τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση.

 

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο το υπουργείο Οικονομικών «διαψεύδεται κατηγορηματικά η επιβολή φόρου εισοδήματος για τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση. Η απαλλαγή αυτή προβλέπεται ρητά στο νόμο ως προς τα εισοδήματα του 2013. Προκύπτει, επίσης, σαφώς ερμηνευτικά και από το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος ως προς τα εισοδήματα που αποκτώνται από 1ης Ιανουαρίου του 2014 και εξής. Κατά συνέπεια τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιβολή φόρου ιδιοκατοίκησης ουδεμία σχέση έχουν με τη πραγματικότητα», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Το θέμα, πάντως, είναι –πρωτίστως- πολιτικό, αφού χθες δόθηκε η δυνατότητα για ατέλειωτη σπέκουλα, η οποία, σήμερα, μετατράπηκε στη γνωστή επωδό: «Φοβήθηκαν την αντίδραση του κόσμου και το πήραν πίσω»! Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι τα χθεσινά δημοσιεύματα ήταν αντιφατικά και, άλλα έλεγαν πως πρόκειται για διάταξη του Μεσοπρόθεσμου κι άλλα για… επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπήρχαν, φυσικά, κι αυτοί που έλεγαν… και τα δύο.

Μάλιστα, ακόμη και συνδικαλιστές φοροτεχνικοί, χθες, τάσσονταν υπέρ του ενός,ή του άλλου σεναρίου, με δηλώσεις τους στα ΜΜΕ. Έδιναν ακόμη και… πίνακες με τα ποσά που θα κληθούν να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες κι ανέβαζαν στα 4.000.000 τις οικογένειες που θα πληγούν από το υποτιθέμενο μέτρο (κάτι που ανέβαζε τους… στεγασμένους σε δικά τους σπίτια, Έλληνες στα… 16.000.000)!

Εκεί, πάντως, που υπάρχει θέμα, είναι στο κατά πόσον το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης μπορεί να επικοινωνήσει αυτά που, στην πραγματικότητα, εφαρμόζει επί φορολογούμενων.