sasth_papadopoulos_20140614_01Επίσκεψη στα γραφεία του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) πραγματοποίησε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

 

Ο κ. Παπαδόπουλος ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΣΑΣΘ, Γιάννη Παλαιστή, για όλες τις προτεραιότητες του Συμβουλίου και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, ώστε η Θεσσαλονίκη να πρωταγωνιστήσει στην εποχή των βιώσιμων αστικών μετακινήσεων –κυρίως για το σχέδιο του τραμ.

Ο κ. Παλαιστής ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Παπαδόπουλο για τη θέσπιση προδιαγραφών χωροθέτησης και ίδρυσης των στάσεων των αστικών λεωφορείων, για τη λειτουργία της τηλεματικής στον ΟΑΣΘ, για το πρώτο πανελλαδικά Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Θεσσαλονίκης, για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και για την ολοκλήρωση της μελέτης για τη δημιουργία δικτύου τραμ στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι, λαμβάνοντας υπόψη και τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού έργου ΕΡΤΑ, θα προωθήσει την αναβάθμιση και αναδιοργάνωση του ΣΑΣΘ, ώστε το Συμβούλιο να μετατραπεί σε Ενιαία Αρχή Μεταφορών και Μετακινήσεων.