Οι σημερινοί αγώνες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παρουσιάζουν εξαιρετικο ενδιαφέρον και απο στοιχηματικής πλευράς. Ειναι αγώνες χωρίς αυριο για τις τέσσερις από τις έξι ομάδες κι αυτό μας δίνει έναν προσανατολισμό προς τα που θα πρέπει να κινηθούμε.
Στο παιχνίδι της Ουρουγουάης με την Αγγλία, επιβάλλεται η νίκη, αλλιώς ο αποκλεισμός θα είναι η πιθανότατη κατάληξη για όποιον χάσει, οπότε θα πάμε στο over σε αυτή τη συνάντηση.
Προϊστορία:
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 10 φορές, με την Ουρουγουάη να μετράει 4 νίκες, την Αγγλία 3 νίκες, ενώ 3 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα χωρίς νικητή. Σε Μουντιάλ συναντήθηκαν άλλες 2 φορές, μία το 1954 με την Ουρουγουάη να επικρατεί με 4-2 και μία το 1966 με το παιχνίδι να τελειώνει ισόπαλο χωρίς τέρματα. Η Ουρουγουάη απέναντι σε ομάδες από την Ευρώπη μετράει 8 νίκες, 14 ήττες, ενώ 11 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Η Αγγλία απέναντι σε ομάδες από τη Ν. Αμερική μετράει 8 νίκες, 5 ήττες και 5 παιχνίδια που έληξαν ισόπαλα.

ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (4-4-2): Μουσλέρα - Κάσερες, Γκοδίν, Λουγκάνο, Φουσίλε - Ροντρίγκεζ, Γκαργκάνο, Ρίος, Ραμίρες - Καβάνι, Σουάρες.
ΑΓΓΛΙΑ (4-3-3): Χαρτ - Μπέινς, Κέιχιλ, Τζαγκέλκα, Τζόνσον - Λαλάνα, Τζέραρντ, Χέντερσον - Ρούνι, Στάριτζ, Γουέλμπεκ

Τα ίδια ισχύουν και για την αναμέτρηση της Εθνικής μας με την Ιαπωνία, όπου η νίκη είναι απαραίτητη και τις δύο ομάδες που άρχισαν με ήττα τις υποχρεώσεις τους. Γκολ πιστεύω πως θα μπούν και από τις δύο πλευρές, οπότε καλά ειναι να πάμε στα πολλά γκολ.
Προϊστορία:
Μόλις 1 φορά έχουν συναντηθεί οι 2 ομάδες, στο Confederation Cup του 2005. Σε εκείνη την αναμέτρηση οι Ιάπωνες είχαν επικρατήσει με 0-1.

ΙΑΠΩΝΙΑ (4-2-3-1): Καβασίμα - Ουτσίντα, Γιοσίντα, Μορισίγκε, Ναγκατόμο - Έντο, Γιαμαγκούτσι - Οκαζάκι, Χόντα, Καγκάβα - Οσάκο

ΕΛΛΑΔΑ (4-5-1): Καρνέζης - Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέβας - Φετφατζίδης, Κατσουράνης, Κονέ, Μανιάτης, Σαμαράς - Μήτρογλου

Τέλος στον αγώνα της Κολομβίας με την Ακτή, θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς πως μπορεί και η ισοπαλία να μην αποτελέσει άσχημο αποτέλεσμα, για τους δύο νικητές της πρώτης αγωνιστικής στον όμιλο μας, ωστόσο πιστεύω πως κι εδώ τα πολλά γκολ έχουν τον πρώτο λόγο.
Προϊστορία:
Τα τελευταία χρόνια, οι ομάδες δεν έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ (4-2-3-1): Οσπίνα– Ζούνιγκα, Βαλντέζ, Γιέπεζ, Αρμέρο – Σάντσεζ, Αγκιλάρ – Κουαδράδο, Ροντρίγκεζ, Ιμπάρμπο – Γκουτιέρεζ

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥΝ (4-2-3-1): Μπαρί – Οριέ, Μπαμπά, Ζοκορά, Μποκά (Ντζακπά) – Τιοτέ, Ντιέ – Ζερβινιό, Γιαγιά Τουρέ, Καλού – Ντρογμπά (Μπονί)

ΠΡΟΤΑΣΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ:OVER
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ - ΑΓΓΛΙΑ:OVER
IΑΠΩΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ:OVER