efimerides_07.jpg
Με μια ματιά όλα τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014) εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Τι αλλάζει στα σχολεία 

Η εφημερίδα παρουσιάζει την τελική λίστα με τις σχολικές μονάδες που συγχωνεύονται, υποβιβάζονται ή προβιβάζονται, στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, έχει ρεπορτάζ για όλες τις νέες ειδικότητες στα ΕΠΑΛ της πόλης

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ: Δέσμευση Βενιζέλου: Θα ξαναδούμε το θέμα ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ

Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνάντηση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης (αυτής που, ήδη, το ίδιο βράδυ, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, προχώρησε τη διαδικασία).

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Σουτ στον Θεοχάρη

Η εφημερίδα γράφει ότι "τίτλους τέλους έπεσαν στη σύντομη, όπως αποδείχθηκε, 16μηνη θητεία του Χάρη Θεοχάρη στη Γενική Γραμματεία Εσόδων, αφού μετά τις κυβερνητικές πιέσεις υπέβαλε παραίτηση για... «προσωπικούς λόγους», η οποία και έγινε δεκτή".

ΕΘΝΟΣ: Ωρα Ντράγκι

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πακέτο μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και την τόνωση της ανάπτυξης της οικονομίας προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ ο Μάριο Ντράγκι προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις κατά της λιτότητας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ροτσιλντ κατά Ντούγκιν για τον έλεγχο της Ελλάδας!!!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο στενός σύμβουλος του Πούτιν δήλωσε ότι «ανερχόμενη πολιτική δύναμη θα αντικαταστήσει την πολιτική ελίτ», ενώ ο «λόρδος» Τζέικομπ της γνωστής οικογένειας των απάνθρωπων καπιταλιστών «οραματίζεται» υποτίμηση του ευρώ για τις χώρες του Νότου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ξήλωσαν τον Θεοχάρη παρά το «μπλόκο» των Βρυξελλών

Η εφημερίδα γράφει ότι "η εξώθηση σε παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη σηματοδοτεί την απόφαση της κυβέρνησης για αλλαγή της φορολογικής πολιτικής".

ΕΣΤΙΑ: Όχι έβδομη αλλαγή Υπουργού

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αν στον προαναγγελθέντα ανασχηματισμό αντικατασταθή ο Ι. Στουρνάρας, ο διάδοχός του θα είναι ο έβδομος κατά σειράν υπουργός Οικονομικών μέσα στην πενταετία 2009-2014. Υπενθυμίζουμε τα ονόματα: Ι. Παπαθανασίου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ε. Βενιζέλος, Φ. Σαχινίδης, Γ. Ζανιάς και Ι. Στουρνάρας".

Η ΑΥΓΗ: Φορτώνουν στον Θεοχάρη την εκλογική ήττα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στις «αστοχίες» του τεχνοκράτη γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη επιρρίπτει τελικώς η κυβέρνηση την κοινωνική δυσαρέσκεια που οδήγησε στην εκλογική της ήττα προκειμένου να μείνει στο απυρόβλητο - και να συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική, αλλά και οι πολιτικοί της εκφραστές που σηματοδοτούνται από το τρίγωνο Σαμαρά - Βενιζέλου - Στουρνάρα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Αποδιοπομπαίος Χάρης

Η εφημερίδα γράφει ότι "την «κεφαλήν επί πίνακι» του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη παρέδωσε χθες στον πρωθυπουργό ο Γιάννης Στουρνάρας - κεντρικό πρόσωπο του επικείμενου ανασχηματισμού. Σαν άλλη Ιφιγένεια, ο κ. Θεοχάρης φορτώθηκε όλα τα δεινά των μνημονίων που νομοθέτησε η κυβέρνηση. «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά» είπε και πριν προλάβει να στρίψει από το κτίριο της πλατείας Συντάγματος, ο κ. Στουρνάρας έβγαλε προκήρυξη αναζητώντας τον νέο γενικό γραμματέα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Παραίτηση Θεοχάρη σε βαρύ κλίμα

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "έπειτα από μαραθώνια συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, στην οποία το κλίμα ήταν ιδιαίτερα βαρύ, ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης υπέβαλε τελικώς χθες την παραίτησή του".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: --

Ο ΛΟΓΟΣ: Με τη... φώτιση ο ανασχηματισμός

Σύμφωνα με την εφημερίδα "όπως όλα δείχνουν, η «ατζέντα» του πρωθυπουργού έχει κλείσει και όλα είναι έτοιμα για να προχωρήσει στον κυβερνητικό ανασχηματισμό σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου. Ο Αντώνης Σαμαράς και οι συνεργάτες του έχουν κάνει τις βασικές συνεννοήσεις και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν ο ανασχηματισμός να γίνει τα επόμενα 24ωρα με πιθανότερη ημερομηνία τη Δευτέρα 9 Ιουνίου".

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Θωρακίζουν το Μαξίμου από κοριούς

Η εφημερίδα γράφει "σε εξέλιξη και υπό πλήρη μυστικότητα βρίσκονται οι εργασίες σε ειδικό χώρο του Μεγάρου Μαξίμου τον οποίο ο πρωθυπουργός θα χρησιμοποιεί για τις απόρρητες δια ζώσης συνομιλίες του και τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες, μετά τα κρούσματα διαρροών που παρατηρήθηκαν σποραδικά από το περασμένο φθινόπωρο και εντάθηκαν από την περίοδο του Πάσχα".

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Μυστική συμφωνία Τσίπρα - Καμμένου

Η εφημερίδα γράφει "στόχος ο «μαγικός αριθμός» 121 για να μπλοκάρουν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι προοπτικές για μετεκλογική συνεργασία. Ποιοι τους χαλάνε τα σχέδια"

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σύνοδος G7: Κλιμακώνουν την επίθεση ενάντια στους λαούς

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "επιβεβαιώνεται ότι όλες οι ισχυρές καπιταλιστικές χώρες του πλανήτη, παρά τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς και ανεξάρτητα από το μείγμα διαχείρισης που εφαρμόζουν στις οικονομίες τους, συμφωνούν στη συνέχιση και ενίσχυση των λεγόμενων αναδιαρθρώσεων, δηλαδή των βάρβαρων μέτρων κατά των λαών".

Στο ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: Ρουλέτα με «2» συνέδρια

Το «Καρφί», εν όψει του οκτωβριανού ιδρυτικού συνεδρίου για μια μεγάλη Κεντροαριστερά και του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα προηγηθεί, όπως προγραμματίζει ο πρόεδρός του, ξεκινά τον προσυνεδριακό διάλογο μέσα από τις σελίδες του, καλώντας όλους να συμμετάσχουν για μια ιδεολογική παράταξη κόντρα στην αντιδραστική Δεξιά και τη λαϊκιστική Αριστερά".

ΤΑ ΝΕΑ: Θα πληρώνουμε φόρο κάθε μήνα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όλοι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πληρώνουν κάθε μήνα τον φόρο που αναλογεί στο σύνολο των εισοδημάτων τους. Πρόκειται για το νέο σύστημα παρακράτησης φόρου εισοδήματος που θα ισχύσει σταδιακά από 1.1.2015 και θα αφορά εκατομμύρια φορολογουμένους. Η μηνιαία παρακράτηση φόρου δεν θα προκύπτει μόνο από τον μισθό ή τη σύνταξη αλλά και το άθροισμα των εισοδημάτων του φορολογουμένου".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Βγάλτε νοκ άουτ την άνοια από νωρίς

Η εφημερίδα αναφέρεται σε νέα έρευνα η οποία, όπως λέει, επικεντρώνεται σε συγκεκριμένους παράγοντες κινδύνου, τους οποίους μάλιστα αν καταφέρουμε να τους περιορίσουμε, ίσως να μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου.

ESPRESSO: Μυστικά και ψέματα

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μάκης Δελαπόρτας, αποκαλύπτει άγνωστες στιγμές των σταρ του ελληνικού κινηματογράφου.

Kontranews: Πάμε για εκλογές τον Οκτώβρη

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκλογές τον Οκτώβριο και ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση φαίνεται να σχεδιάζει ο Αντώνης Σαμαράς και στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται τόσο το κλείσιμο της Βουλής όσο και ο χαρακτήρας του επικείμενου ανασχηματισμού".

PRESStime: Στη «φάκα» οι TOP της λίστας Λαγκάρντ

Η εφημερίδα γράφει "αποκάλυψη της «PRESS»: Το ΣΔΟΕ εντόπισε στην... πολυταλανισμένη λίστα Λαγκάρντ, φοροδιαφυγή και διακίνηση μαύρου χρήματος γιγαντιαίων διαστάσεων. Το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει ακόμα και το ποσό που θα αγγίξει, ή θα ξεπεράσει, το 1 δισεκατομμύριο ευρώ! Από τους 2.062 κωδικούς της λίστας, οι 1.800 είναι «αξιοποιήσιμοι», σύμφωνα με τους «ράμπο»".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Φόρος ιδιοκατοίκησης

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«ενοίκιο» για... το ιδιόκτητο ιδιοκατοικούμενο σπίτι τους θα κληθούν να πληρώσουν το 2015 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Ο φόρος ιδιοκατοίκησης που καταργήθηκε ως άδικος το 1999 επανέρχεται από το «παράθυρο» με τις διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν. 4172/2013) που ισχύει για τα εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2014".

Η ΑΞΙΑ: Η τελευταία ευκαιρία...

Η εφημερίδα γράφει "η επιθετική πολιτική του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να μειώσει το βασικό επιτόκιό της στο 0,15%, ενώ το overnight για πρώτη φορά στην ιστορία της ΕΚΤ καθορίζεται αρνητικό (!!!), είναι προφανές ότι εντάσσεται σε μια προσπάθεια που καταβάλλει προκειμένου να αντιμετωπίσει την ελεύθερη πτώση των τιμών και να αποτρέψει τον κίνδυνο να διολισθήσει η Ευρωζώνη σε ένα φαινόμενο αποπληθωρισμού, όπως ακριβώς συνέβη επί δεκαετίες στην Ιαπωνία!".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η ΕΚΤ πήρε τα όπλα της με στόχο την ανάπτυξη

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα πιο ισχυρά «όπλα» της μέχρι σήμερα έθεσε σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε μία ιστορικής σημασίας απόφαση, αφήνοντας ανοικτή την πόρτα για λήψη περαιτέρω μέτρων εάν αυτό κριθεί αναγκαίο".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Τι αλλαγές φέρνει το νέο Μνημόνιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εκρηκτικό είναι το μείγμα των μεταρρυθμίσεων που δρομολογεί το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, με την ταυτόχρονη αφαίμαξη 6 δισ. ευρώ από τις ήδη υπάρχου σε έξι φορολογικές υποχρεώσεις του επόμενου πενταμήνου. Οι επεμβάσεις αφορούν μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικό, απολύσεις, φορολογία ακινήτων, πλειστηριασμούς, φόρους υπέρ τρίτων, αλλά και τις προϋποθέσεις για παροχές και χαλάρωση του προγράμματος".