Αποστολή αγάπης, υγείας και αλληλεγγύης προς τους κατοίκους του ακριτικού Άγιου Ευστρατίου οργανώνει στις 6 έως 9 Ιουνίου (του Αγίου Πνεύματος), ο Μακεδονικός Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών (ΜΟΦΣ).  

Η τριήμερη αποστολή, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 22 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς από την ίδρυση του ΜΟΦΣ, πραγματοποιείται σε στενή συνεργασία με το δήμο Αγίου Ευστρατίου και θα δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού να εξετασθούν από ειδικούς ιατρούς πολύ υψηλού επιπέδου, όλων σχεδόν των ειδικοτήτων.

Επικεφαλής της 17μελους ιατρικής ομάδας είναι το μέλος του ΜΟΦΣ, παιδοχειρουργός Κ. Τσαxαλίνας, διευθυντής παιδοχειρουργικής κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου. Επίσης, θα διενεργηθούν σε όλους τους κατοίκους του νησιού οι βασικές μικροβιολογικές εξετάσεις και σε όλες τις γυναίκες προληπτικός έλεγχος Pap Test.

Η εκδήλωση αγάπης, υγείας και αλληλεγγύης, με τη στήριξη όλων μπορεί να συμβάλλει στην τουριστική προβολή του όμορφου ακριτικού νησιού. Σε όλους τους μαθητές του νησιού θα μοιρασθούν δώρα.

Επίσης, στο διάστημα 19 έως 24 Ιουνίου, σκάφη του ΜΟΦΣ θα επισκεφθούν πολλά νησιά του Αιγαίου, με επίκεντρο τη Σύρο, μεταφέροντας μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης και κάνοντας πράξη το σύνθημα «Όλη η Ελλάδα μία παρέα».