esiemth4.jpg
Μόνον τυπικές αρχαιρεσίες δεν περιελάμβανε η σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ. Εκτός της ανάδειξης προεδρείου, καταπιάστηκε με συνδικαλιστικά θέματα.

Πρώτο θέμα που απασχόλησε το νέο δ.σ. ήταν η απόλυση του εργασιακού εκπροσώπου στο Μέτροσπορ, Κλείτου Καρκανιά. Αποφασίστηκε να ζητηθεί η ακύρωση της απόφασης, ενώ ο εκπρόσωπος της παράταξης «Δημοσιογράφοι ΣυμμΕτέχουν – Ένωση Δημοσιογράφων» Γ. Αδάμ πρότεινε να προχωρήσουν οι δημοσιογράφοι σε απεργία στη συγκεκριμένη εφημερίδα, αφού δεν υπάρχει προηγούμενο απόλυσης συνδικαλιστή με αυτόν τον τρόπο (ήταν η… τρίτη απόλυση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου και, μάλιστα, με απολυτήριο που θυροκολλήθηκε στο σπίτι του).

Το δ.σ. ασχολήθηκε και με την υπόθεση της «Μακεδονίας», όπου το προσωπικό παραμένει απλήρωτο. Προτάθηκε συνάντηση με την εκπρόσωπο της εργοδοσίας, Βίκυ Σουλοπούλου, για την οποία ο Γ. Αδάμ ζήτησε να προσυμφωνηθεί συγκεκριμένο πλαίσιο από πλευράς δ.σ. «Υποστηρίζουμε τη λειτουργία των μέσων, αλλά όχι μ’ αυτόν τον τρόπο», είπε.

Τέλος, εκ του «Μετώπου Αγώνα Δημοσιογράφων» ο Στ. Νικητόπουλος κατέθεσε πλαίσιο «εορτασμού», όπως είπε, για τον έναν χρόνο από το μαύρο στην ΕΡΤ. Η διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ αποφάσισε να ακολουθήσει την πρόταση της ΠΟΕΣΥ για 4ωρη στάση εργασίας, σε όλα τα μέσα, από το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Ιουνίου ως τις 4 το απόγευμα. Την ίδια μέρα θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, ενώ με ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΜ-Θ προτείνει στα μέλη της να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που ετοιμάζουν, για εκείνη την ημέρα, οι εργαζόμενοι στην πρώην ΕΡΤ.

Όσον αφορά τη συγκρότηση προεδρείου, πρόεδρος με ψήφους 5 υπέρ(των μελών της παράταξης «Δημοσιογραφική Ενότητα – Προοπτική»), 3 κατά(του «Μετώπου») κι ένα «παρών»(των «Δημοσιογράφων ΣυμμΕτέχουν – Ένωση των Δημοσιογράφων», όπως είχε γίνει και πριν δυο χρόνια), εκλέχθηκε ο Τ. Φωκιανίδης, αντιπρόεδρος ο Γιάννης Βοϊτσίδης, γραμματέας ο Β. Κοντογουλίδης, ταμίας ο Αντ. Ρεπανάς και έφορος κτιρίου η Ραλλιώ Λεπίδου. Μέλη του δ.σ. είναι οι Γ. Αδάμ, Μπ. Μπίκας, Β. Κυριακούλης και Στ. Νικητόπουλος.