Συνάντηση είχε σήμερα ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός με τον αζέρο υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού Αζάντ Ραχίμοβ.

Οι δύο άντρες εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι Ελλάδα και Αζερμπαϊτζάν έχουν κοινά συμφέροντα, γεγονός που θα συμβάλει στην περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συμφωνήθηκε πως ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο χωρών. «Αποφασίσαμε με τον κ. Ραχίμοβ να έχουμε συχνότερες επαφές για το κοινό συμφέρον και κυρίως με βασικό στόχο το Αζερμπαϊτζάν να δείξει ότι είναι ένα βασικό κομμάτι της Ευρώπης και εμείς ότι είμαστε καλοί γείτονες και μαζί μπορούμε να ακολουθήσουμε κοινή πορεία», τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν χαρακτήρισε «στρατηγικής σημασίας» τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και επισήμανε πως η Θεσσαλονίκη αποτελεί σημαντικό τμήμα του αγωγού ΤΑΡ. «Στα σχέδιά μας είναι η δημιουργία εθνικού πάρκου του Αζερμπαϊτζάν στη Θεσσαλονίκη καθώς και η υλοποίηση δράσεων που αφορούν τα αρχαιολογικά μουσεία και συγκεκριμένα τα μουσεία ισλαμικής τέχνης», δήλωσε ο κ. Ραχίμοβ και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διεξαγωγή του 3ου διεθνούς συνεδρίου της οργάνωσης “Great Silk Way” στη Θεσσαλονίκη.