Η αυθεντική παράσταση της Ντίσνεϊ "Η Πεντάμορφη και το Τέρας" έρχεται στη Θεσσαλονίκη, από το Μπροντγουέι, στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας για τον εορτασμό των 20 χρόνων του έργου στη σκηνή.

Η παραγωγή θα ανέβει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στην αγγλική γλώσσα από τις 12 έως τις 23 Νοεμβρίου ως μέρος της περιοδείας που περιλαμβάνει την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Καζακστάν, τις Φιλιππίνες, την Ταϋλάνδη, τη Σιγκαπούρη και την Ινδονησία.

Ο Μιχάλης Μικρόπουλος, country manager της The Walt Disney Company Greece, σχολιάζει: “Μετά την εκπληκτική ανταπόκριση της θεατρικής εκδοχής του έργου Disney’s Beauty and the Beast τα τελευταία 20 χρόνια, είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε αυτή την κλασική παραγωγή στο ελληνικό κοινό. Αυτό το γεγονός σηματοδοτεί το πιο πρόσφατο βήμα της εταιρείας σε μια συνεχή παράδοση να παρέχουμε ψυχαγωγία υψηλής ποιότητας σε παιδιά και οικογένειες και ελπίζουμε ότι αυτό το διαχρονικό αριστούργημα θα μαγέψει και το ελληνικό κοινό .”

Ο Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, προσθέτει: "Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συνεχίζει να σχεδιάζει και να υλοποιεί πολυσυλλεκτικούς και σύνθετους καλλιτεχνικούς προγραμματισμούς διεθνών προδιαγραφών, με συνέπεια και αφοσίωση στον ρόλο του ως "πρεσβεία" πολιτισμού για την Βόρεια Ελλάδα. Αυτή η μεγάλη, ιστορική παραγωγή, που θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους, συμπληρώνει με ιδανικό τρόπο τον πλούσιο καλλιτεχνικό προγραμματισμό της φθινοπωρινής περιόδου. Παρουσιάζεται αποκλειστικά στην Θεσσαλονίκη και σηματοδοτεί μία σύμπραξη κομβικής σημασίας ανάμεσα στον Οργανισμό και την Walt Disney Company."

Βασισμένο στην βραβευμένη με Όσκαρ (1991) ομώνυμη ταινία κινουμένων σχεδίων, το μιούζικαλ ανέβηκε για πρώτη φορά στο Broadway το 1994, όπου κέρδισε 9 υποψηφιότητες στα βραβεία Tony και συνέχισε επιτυχημένα για 13 χρόνια. Ακόμα και σήμερα βρίσκεται στην λίστα των πιο μακρόβιων και επιτυχημένων εμπορικά show του Broadway όλων των εποχών. Από την πρεμιέρα του, η απήχηση και η επιτυχία του show άγγιξαν το παγκόσμιο κοινό με πολλές άλλες παραγωγές να ακολουθούν σε όλο τον κόσμο. Από την πρώτη χορήγηση άδειας μεταφοράς του έργου το 2004, έχουν πραγματοποιηθεί παραγωγές σε 22 χώρες, με πάνω από 35 εκατομμύρια θεατές, σε 8 διαφορετικές γλώσσες και πάνω από 28 χιλιάδες παραστάσεις – που ισοδυναμούν με περιοδεία 67 χρόνων, και εισπράξεις πάνω από 1,7 δισ. δολ.

Η Πεντάμορφη και το Τέρας της Disney είναι η κλασική ιστορία με την Μπελ, την όμορφη κοπέλα που ζει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, και το Τέρας, τον νεαρό πρίγκιπα που έχει μεταμορφωθεί σε άσχημο τέρας από τα ξόρκια μιας μάγισσας. Αν το Τέρας μάθει να αγαπά και να αγαπιέται τότε τα μάγια θα λύσουν και θα γίνει ξανά ο πραγματικός του εαυτός.. Αλλά ο χρόνος τελειώνει. Αν το Τέρας δεν πάρει το μάθημά του σύντομα, αυτός και όλο του το προσωπικό είναι καταδικασμένοι να χαθούν στην αιωνιότητα.

Τιμές εισιτηρίων 70, 60, 50, 35 και 20 € ενώ τα παιδικά-μαθητικά – φοιτητικά 45, 40, 35 και 25 €.

Πληροφορίες – εισιτήρια 2310895938-9, εκδοτήρια Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, εκδοτήρια πλατείας Αριστοτέλους, καταστήματα Public και www.tch.gr