Mpakatselos_02.jpg
Την απόσυρση των διατάξεων του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ που αφορούν στο ρυθμιστικό σχέδιο της Θεσσαλονίκης ζητά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη.

Στην επιστολή, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος, καταθέτει τις απόψεις του σχετικά με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας τις βασικές ατέλειες και αντιφάσεις του σχεδίου νόμου, «η ψήφιση του οποίου θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ υπογραμμίζει ακόμη ότι «το προωθούμενο προς έγκριση νέο ρυθμιστικό σχέδιο Θεσσαλονίκης στηρίζεται σε μελέτη που συντάχθηκε με δεδομένα προ κρίσεως», κάτι που, όπως υποστηρίζει, μπορεί να οδηγήσει σε αναθεώρηση του Σχεδίου.

Σύμφωνα με το ΕΒΕΘ, είναι απαραίτητη η απόσυρση του σχετικού σχεδίου νόμου σε ό,τι αφορά το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Θεσσαλονίκης, καθώς «η ιστορία διδάσκει ότι η ανάπτυξη επέρχεται με την απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων και όχι με το «σοβιετικού τύπου» εγκλωβισμό τους».