Με μια ματιά όλα τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Τρίτη 3 Ιουνίου 2014) εφημερίδων:


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ Κραυγή αγωνίας για το ΑΠΘ

Η εφημερίδα φιλοξενεί ρεπορτάζ για την εγκληματικότητα στους κόλπους του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ: Να συγκυβερνήσουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ

Η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη του ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ληστεία για ελεύθερους επαγγελματίες.

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα επτά από τα 10 ευρώ που εισέπραξαν πέρυσι καλούνται να καταβάλουν φέτος στην Εφορία δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι! Πρόκειται για μια απίστευτη φοροκλοπή των επιτηδευματιών και των αυτοαπασχολούμενων από το υπουργείο Οικονομικών, που τους αναγκάζει να πληρώσουν τσουχτερό φόρο ακόμα και για εισοδήματα που δεν εισέπραξαν ποτέ!".

ΕΘΝΟΣ: Συνταγή για πιο φθηνά φάρμακα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αλλάζει πλήρως ο χάρτης της φαρμακευτικής αγοράς. Η «πίτα» των συνταγογραφούμενων σκευασμάτων μειώνεται σταθερά και οι παράγοντες που εμπλέκονται στον ανταγωνισμό αναζητούν καλύτερες τιμές και νέους τρόπους διάθεσης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Φανερώνεται ο Παντοκράτορας στην Αγιά Σοφιά!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Παλιά προφητεία: «Οταν φανερωθεί ο Παντοκράτορας στον τρούλο της Αγίας Σοφίας η Πόλη θα περάσει στους Ελληνες». Ο πρόσφατος σεισμός στο βορειοανατολικό Αιγαίο είχε ως αποτέλεσμα την μερική αποκόλληση των σοβάδων από τον τρούλο της εκκλησίας-σύμβολο της Ορθοδοξίας, όπου ήδη φαίνεται το ψηφιδωτό του Παντοκράτορα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 2.195 προσλήψεις μέσα στον Ιούνιο

Η εφημερίδα γράφει ότι "με 2.195 μόνιμους και εποχικούς θα ενισχυθούν διάφορες δημόσιες υπηρεσίες μέχρι το τέλος του Ιουνίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Το μεγαλύτερο ρουσφέτι της Ευρώπης

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χαρακτηρίστηκε το «μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης", καθώς και με τη «βούλα» του ΣτΕ η ανέγερση του εμπορικού κέντρου των 100.000 τετραγωνικών μέτρων «Mall Athens» κρίθηκε τελεσίδικα παράνομη. Πλέον, μετά τη χθεσινή απόφαση της διυπουργικής Επιτροπής Επενδύσεων, είναι και το μεγαλύτερο... ρουσφέτι της Ευρώπης, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία συμφερόντων Λάτση δεν πληρώνει ούτε ευρώ ως πρόστιμο αυθαιρέτου, αλλά εντάσσεται... αναδρομικά και στις fast track επενδύσεις για «νέες εργασίες» στο κέντρο που ήδη λειτουργεί!".

ΕΣΤΙΑ: Διαρκής στόχος η αποσταθεροποίησις

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μόλις ολοκληρώθηκαν οι ευρωεκλογές, μαζί με τις συζητήσεις για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό άρχισε και η προεδρολογία. Για το κατά πόσον μπορεί να εξασφαλισθή από την παρούσα Βουλή η πλειοψηφία των 180 εδρών που απαιτείται για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να αποφευχθή η πρόωρη διάλυσις της Βουλής".

Η ΑΥΓΗ: Σφίγγει ο κλοιός για τον Σαμαρά

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε πλήρη απομόνωση ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματός του οδηγείται ο Αντ. Σαμαράς, ενώ τα περίφημα σχέδια περί διεύρυνσης του κυβερνητικού μπλοκ που εκπονεί με τον Ευ. Βενιζέλο φαίνεται να μένουν «ασκήσεις επί χάρτου». Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι Κ. Σκανδαλίδης, Δ. Ρέππας και Φ. Γεννηματά, ζητούν το κόμμα να απαγκιστρωθεί από τη στρατηγική συμμαχία με τη Ν.Δ. και να γίνει ανοιχτό στο ενδεχόμενο προοδευτικής διακυβέρνησης μετά τις εκλογές".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ανώμαλη προσγείωση

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το μετεκλογικό μήνυμα των δανειστών προς την ελληνική κυβέρνηση είναι σαφές: συνέχιση της λιτότητας, των αντεργατικών πολιτικών που βαφτίζονται μεταρρυθμίσεις και ξεπούλημα των «ασημικών». Ο Αντώνης Σαμαράς, χάριν της σταθερότητας, είναι έτοιμος να εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα και να «σκίσει», μετά τα μνημόνια, τις υποσχέσεις που έδωσε μόλις την περασμένη εβδομάδα για μείωση των φορολογικών βαρών και αποκατάσταση των αδικιών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε ανάκαμψη η πραγματική οικονομία

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ενισχύονται τα στοιχεία που δείχνουν ότι μετά τη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών και η πραγματική οικονομία έχει τεθεί σε τροχιά ανάκαμψης. Στο πρώτο τρίμηνο, οι ζημιογόνες εισηγμένες εταιρείες, αν και εξακολουθούν να είναι περισσότερες από τις κερδοφόρες, μειώθηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο".

Ο ΛΟΓΟΣ: Λουκέτο σε 3 στις 10 επιχειρήσεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα "έρημους δρόμους στο κέντρο της Αθήνας έχει αφήσει η κρίση των τελευταίων ετών καθώς από το 2010 μέχρι σήμερα η εικόνα που έχει παγιωθεί είναι τρεις στις δέκα επιχειρήσεις να παραμένουν κλειστές".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ρύθμιση χρεών στους δήμους

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δήμος Θεσσαλονίκης εφαρμόζει ειδικό σύστημα, για την εξόφληση με δόσεις. Προθεσμία ρύθμισης η 14η Αυγούστου.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ξανά το Ασφαλιστικό στο στόχαστρο του κεφαλαίου

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "νέα αντιασφαλιστική επίθεση σε εξέλιξη, που έχει στόχο τις συντάξεις, την Υγεία, την προστασία από εργατικό ατύχημα. Ταυτόχρονα, ετοιμάζεται γενική επίθεση στα επιδόματα ανεργίας, στέγης - κατοικίας, στις συντάξεις και τα επιδόματα αναπηρίας".

ΤΑ ΝΕΑ: Περιμένοντας τα μηδενικά επιτόκια

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ευρωεπιτόκια που θα αγγίζουν το μηδέν και πακέτο μέτρων που θα ανοίγουν τη στρόφιγγα των δανείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νότου περιμένουν τόσο η αγορά όσο και οι δανειολήπτες. Τις αποφάσεις αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι την Πέμπτη".
μ
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:   Μενού ... προσασίας κατά του καρκίνου

Η εφημερίδα παρουσιάζει το βιβλίο της καθηγήτριας Jane Plant, η οποία διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού το 1987, έκοψε σχεδόν όλες ζωικές πρωτεΐνες, όπως το κρέας, τα ψάρια και τα αυγά και απέφυγε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, με αποτέλεσμα εντός έξι εβδομάδων - διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν σε πιο συμβατική θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας – υπήρξε θεαματική βελτίωση και μέσα σε ένα χρόνο, η νόσος ήταν σε ύφεση και τα επόμενα 19 χρόνια η καθηγήτρια έζησε χωρίς τον καρκίνο.

ESPRESSO: Μίση και πάθη στη δίκη για τη Φαίη 

Kontranews: 270.000.000 ευρώ βούτηξαν από τη ΔΕΗ οι 2 Φλώροι

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τεράστιο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, που εκθέτει και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, συνιστούν οι ισχυρές διαπλοκές της οικογένειας Φλώρου που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, για υπεξαίρεση 270 εκατομμυρίων ευρώ από τη ΔΕΗ και το ελληνικό Δημόσιο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Σημάδια ανάκαμψης

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«βελτίωση εικόνας αλλά με πολλές υποσημειώσεις» εμφανίζουν οι 203 λογιστικές καταστάσεις επί συνόλου 265 εισηγμένων στο ελληνικό χρηματιστήριο εταιρειών για το α' τρίμηνο 2014".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Θετικές εκπλήξεις αναμένει η Κομισιόν από την Ελλάδα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα αποτελέσματα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων μπορεί να κρύβουν «θετικές εκπλήξεις» για την ελληνική οικονομία εκτιμά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία σε έκθεσή της επισημαίνει ότι για το 2014 και το 2015 ο τουρισμός, η ναυτιλία και οι εξαγωγές, σε συνδυασμό με την οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης, θα τονώσουν την ανάπτυξη".