Εγκαινιάζεται αύριο, Τετάρτη 18 Ιουνίου, στις 19.00 στη Νέα Παραλία (στο 3ο κατά σειρά Γυάλινο Περίπτερο - πλησίον του Κήπου των Εποχών) η έκθεση εικαστικών δημιουργιών με έργα από ανακυκλώσιμα υλικά και άχρηστα αντικείμενα.


Με την έκθεση ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του 4ου Greenparty για το περιβάλλον. 

Η έκθεση με τίτλο «Ανακύκλωση & Φαντασία» θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου και αποτελεί την τρίτη και τελευταία δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών, αφού προηγήθηκαν δύο  γιορτές γειτονιάς και ένα τριήμερο περιβαλλοντικό φεστιβάλ.  

Περιλαμβάνει δημιουργίες του Σωματείου Τέχνης «Μορφογέννεσις», που έχουν ως βάση τα ανακυκλώσιμα και άχρηστα αντικείμενα, δίνοντας μια νέα ιδέα αξιοποίησής τους και συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αποφόρτιση του περιβάλλοντος από τα σκουπίδια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ στη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης θα γίνονται ξεναγήσεις στα εκθέματα καθημερινά, κατά τις ώρες 18:00- 21:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 12:00 έως και τις 21:00. 

Τα μέλη του «Μορφογέννεσις» συνεργάζονται με το δήμο Θεσσαλονίκης εδώ και δύο χρόνια, με δράσεις βιωματικής μάθησης σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και σε επιλεγμένες περιβαλλοντικές δραστηριότητες που υλοποιούνται από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε γειτονιές της πόλης. Κύριο αντικείμενό τους είναι η μεταποίηση και ανακύκλωση χρησιμοποιημένων υλικών, τα οποία, παρόλο που για αρκετούς θεωρούνται σκουπίδια, η φαντασία των καλλιτεχνών τα μεταμορφώνει σε έργα τέχνης.