«Ναι» είπαν 223 βουλευτές, ενώ ένας δήλωσε «παρών», στην άρση ασυλίας του γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου και των βουλευτών Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού. «Παρών» ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος. 

Μετά την απόφαση αυτή της Βουλής ανοίγει ο δρόμος για την άσκηση συμπληρωματικών διώξεων σε βάρος τους για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και παράνομη σύσταση υλικού.

Οι τρεις βουλευτές έφτασαν με τρία διαφορετικά οχήματα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Σύνταγμα, από τον Κορυδαλλό όπου είναι προφυλακισμένοι.
Μόλις μπήκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος στο κτίριο της Βουλής γύρω του έσπευσαν συγγενείς και υποστηρικτές του κόμματος που είχαν λάβει άδεια εισόδου. 
Μάλιστα του φώναξαν το σύνθημα: «Άκου αρχηγέ και άκου του καλά, ξεφτίλισε το σύστημα για ακόμη μια φορά».

Τι ειπώθηκε στη Βουλή

Με τη φράση «Είστε μία θλιβερή κυβέρνηση μειοψηφίας, με έχετε άδικα στις φυλακές. Είμαι αμετανόητος, εθνικιστής και χρυσαυγίτης και δεν θα με αλλάξετε» απευθύνθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Νίκος Μιχαλολιάκος.
Υποστήριξε ότι οι εις βάρος τους κατηγορίες είναι αβάσιμες και πως οι εναντίον διώξεις είναι πολιτικές, ενώ απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα Χρήστο Μαρκογιαννάκη του είπε «Σκάσε ρε!», όταν αυτός του συνέστησε να προσέχει τις εκφράσεις του.

Σημείωσε ότι «η ψυχή μου είναι στητή και και όρθια και είμαι αμετανόητος εθνικιστής. Για τις ιδέες μου είμαι πρόθυμος να πάω στη φυλακή και να πεθάνω ακόμα. Οι περισσότεροι από εσάς για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια καρέκλα ψηφίζετε νομοσχέδια που δεν πιστεύετε και ξεπουλάτε τη χώρα».
Τέλος, απευθύνθηκε στο ακροατήριο της ΧΑ, λέγοντας: «Καλώ τους 536 χιλιάδες περήφανους Έλληνες να δώσουν τον αγώνα τον καλό, για να πέσει η αντεθνική κυβέρνηση».

Πηγή: protothema