Σε συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, αύριο, θα αποφασιστεί η αποδοχή ή όχι της παραίτησης του Φ. Κουβέλη, όπου ο ίδιος θα συμμεριστεί την έκκληση της μεγάλης πλειοψηφίας της Κεντρικής Επιτροπής να την αποσύρει ή θα ζητήσει τη σύγκληση συνεδρίου για να ληφθεί οριστική απόφαση.

Βαρύ κλίμα αλλά χωρίς εντάσεις λόγω του αποτελέσματος, παραίτηση του Φώτη Κουβέλη στη διάθεση των οργάνων του κόμματος, απαίτηση να ξεκαθαρίσει η στάση της ΔΗΜΑΡ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αγωνία για το μέλλον του κόμματος, κριτική και καταλογισμό ευθυνών για την οδυνηρή ήττα, κυρίως στην ηγετική ομάδα, συζήτηση για συνέδριο ή όχι και αγεφύρωτες διαφωνίες για τη συμμετοχή στην υπό συγκρότηση Κεντροαριστερά ή στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, προσδιόρισαν την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ. 

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του Γρηγόρη Ψαριανού, που δέχθηκε κριτική για τις προσωπικές επιθέσεις στον Φώτη Κουβέλη, και του Ανδρέα Παπαδόπουλου, απουσίες που ερμηνεύτηκαν ως προανάκρουσμα αποχωρήσεων.

Άφησε αιχμές για ελλιπή στήριξη από στελέχη του κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο ενώ ζήτησε ενωτική και συντεταγμένη πορεία της ΔΗΜΑΡ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ