Ο κουκλοθίασος Redicolo παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου «Ο Κύκλος με την Κούκλα», μία πρωτότυπη και διαδραστική παράσταση με γιγαντόκουκλες στη φετινή Παραθινούπολη.


Την Παρασκευή στις 6 Ιουνίου, στις 21.00 το βράδυ, στην Κεντρική Σκηνή του φεστιβάλ, στην Πλάζ της Αρετσούς... θα γίνουμε όλοι παιδιά.

Το έργο είναι μία απλοποιημένη διασκευή του "Κύκλου με την Κιμωλία" του Μπρεχτ για παιδιά. Με απλότητα και χιούμορ, με ζωντανή μουσική και με τη μαγεία που μόνο οι κούκλες μπορούν να δημιουργήσουν, η παράσταση έχει στόχο να διασκεδάσει τους μικρούς θεατές προσφέροντας τους ταυτόχρονα την ευκαιρία να προβληματιστούν πάνω στο ζήτημα της δικαιοσύνης και της ιδιοκτησίας.

Ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο πετάει την παλιά της κούκλα αφού την έχει καταστρέψει. Η μικρή παραδουλεύτρα που εργάζεται στο πλούσιο σπίτι την βρίσκει, την φροντίζει και την ξαναφτιάχνει με όλη της την αγάπη. Όταν το πλουσιοκόριτσο την διεκδικεί ξανά, τίθεται το ερώτημα σε ποια από τις δύο ανήκει η κούκλα.

Τα δύο κορίτσια στο έργο υποστηρίζουν, το καθένα για τους λόγους του, ότι η κούκλα του ανήκει. Τα παιδιά καλούνται να πουν τη γνώμη τους και να δώσουν την πιο δίκαιη λύση. Η πρωτότυπη τεχνοτροπία, η προσεγμένη αισθητική, το εντυπωσιακό μέγεθος των κουκλών, καθώς και η διάδραση ανάμεσα στις κούκλες και τους ηθοποιούς, εξάπτουν τη φαντασία και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η παράσταση δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά, αλλά έχει στηθεί ώστε να την παρακολουθούν με ενδιαφέρον και οι ενήλικες.

"Ο Κύκλος με την Κούκλα" στην Παραθινούπολη
Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014
στην Κεντρική Σκηνή
Ώρα έναρξης: 21.00

είσοδος ελεύθερη

Κούκλες: Κουκλοθίασος Redicolo
Διασκευή, Σκηνοθεσία: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος
Παίζουν: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος
Μουσική: Δέσποινα Καλπενίδου, Γιάννης Μόμτσιος
Οργάνωση παραγωγής: Δέσποινα Καλπενίδου
Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου
Trailer: Γιάννης Μόμτσιος

Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά
Ηλικίες: 3 ετών και πάνω

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης: