Τ
οπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στην ανατολική νησιωτική χωρά με βαθμιαία βελτίωση.


Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί πρόσκαιρα 7 μποφόρ στα νότια πελάγη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις αυξημένες με τοπικές βροχές, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες και βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές- απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Άνεμοι: στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ . Θερμοκρασία: από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στα ανατολικά τμήματα και γρήγορα γενικά αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες. Βελτίωση από το μεσημέρι. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.