mpoutaris_potami_video_20140628_01.png
Με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το Ποτάμι μίλησε στο ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης –μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος.

 

Ο Γιάννης Μπουτάρης στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Με τον Σταύρο Θεοδωράκη, και τώρα πια πιστεύω και με το 'Ποτάμι', μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες για το μέλλον αυτού του τόπου. Βάζουμε παρόμοιες προτεραιότητες για το τι πρέπει να αλλάξει για να πάει η χώρα μπροστά.»

Ο κ. Μπουτάρης χαιρέτισε επίσης το γεγονός ότι το Ποτάμι υπερασπίζεται με σθένος -και κόντρα στη συγκυρία- το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας. «Η πιο σημαντική συμβολή του 'Ποταμιού' στην ελληνική πολιτική ζωή είναι ο μεταρρυθμιστικός αέρας που φέρνει. Χωρίς να έχει βαρίδια και εξαρτήσεις από το παρελθόν, μπορεί να προχωρήσει πολλές από τις καινοτόμες ιδέες που προτείνουν τα μέλη του. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής τέτοιες ιδέες σκοντάφτουν στη χώρα μας σε συντεχνιακές νοοτροπίες που ζημιώνουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Οι Έλληνες δεν έχουμε κέρατα. Είμαστε άνθρωποι όπως όλοι οι άλλοι. Όμως, αυτό που δεν έχει ακόμη η Ελλάδα και τη διαφοροποιεί από τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες είναι μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση.»

Παράλληλα, άσκησε κριτική σε όσους επαγγέλλονται την επιστροφή της χώρας σε ένα καταναλωτικό μοντέλο με δανεικά: «Χαϊδεύουν απλώς τα αυτιά του κόσμου. Χρειάζονται τομές για να πάμε μπροστά. Και πάλι συμφωνώ με τον Σταύρο πως αυτές οι τομές είναι ζήτημα περισσότερο ορθολογικής παρά ιδεολογικής προσέγγισης.»

Καταλήγοντας ο κ. Μπουτάρης σημείωσε: «Το 'Ποτάμι', όμως, είναι διαφορετικό. Μπορεί να προσελκύσει παλιό και καινούργιο πολιτικό προσωπικό, με φρέσκιες ιδέες, που δεν βαρύνεται με ευθύνες από το παρελθόν. Γι’αυτό και οι άνθρωποι από την αδέσμευτη τοπική αυτοδιοίκηση έχουμε πολλές προσδοκίες από το ‘Ποτάμι’. Και νομίζω πως θα δικαιωθούμε από τη μελλοντική του πορεία.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, δεν κατάφερε να φθάσει στο Λαύριο, καθώς οικογενειακές υποχρεώσεις τον κράτησαν μακριά. Ωστόσο, σε μαγνητοσκοπημένο του μήνυμα, ο κ. Μπουτάρης επισήμανε τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το Ποτάμι ως παράγοντας σταθερότητας.