efimerides_periptero_04.jpg
Με μια ματιά τα πρωτοσέλιδα όλων των σημερινών (Τρίτη 17 Ιουνίου 2014) εφημερίδων:

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αλλάζουν όλα με τα εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αλλάζουν όλα στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, αφού... λίαν προσεχώς οι μετακινήσεις θα γίνονται με νέο σύστημα τιμολόγησης. Οι Θεσσαλονικείς σύντομα θα κληθούν να ξεχάσουν τα εισιτήρια των 0,80 και 0,90 ευρώ, με τα οποία μπορούν να μετακινούνται σχεδόν σε ολόκληρο το νομό, αφού θα ισχύει άλλο κόμιστρο για κάθε ζώνη του νομού.

ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ : Τιμές Μαϊάμι στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής.

Η εφημερίδα αναφέρεται στην κατακόρυφη αύξηση των τιμών στα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής αυτό το καλοκαίρι, όπου, τα πεντάστερα ξενοδοχεία κοστίζουν, τη βραδιά, λίγο λιγότερο από τα ξενοδοχεία στη… Χαβάη.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Φαύλος κύκλος για 1. δισ. ευρώ

Η εφημερίδα γράφει ότι: «να γυρίσουν πίσω τα 37.000.000 ευρώ που έλαβαν από το κοινωνικό μέρισμα ετοιμάζεται να ζητήσει η κυβέρνηση από τους στρατιωτικούς αλλά και από όσους από τα Σώματα Ασφαλείας έκαναν χρήση της συγκεκριμένης παροχής».

ΕΘΝΟΣ: Ράβε- ξήλωνε τριάντα χρόνια στην Παιδεία

Η εφημερίδα σημειώνει: «με νέα περίοδο αβεβαιότητας απειλεί μαθητές και γονείς η έλλειψη εθνικού σχεδιασμού για το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ. Οι συνεχείς αλλαγές, προϊόν συνήθως αποσπασματικών πρωτοβουλιών, υποβαθμίζουν την ποιότητα της Παιδείας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κατασχέσεις επί δικαίους και αδίκους

Η εφημερίδα γράφει ότι : «το Συμβούλιο της Επικρατείας αναγνώρισε στο Δημόσιο το δικαίωμα να προχωρεί απροειδοποίητα σε κατασχέσεις – εξπρές μισθών, συντάξεων και ενοικίων, προκειμένου να εισπράξει χρέη οφειλετών του. Εκρινε ότι είναι συνταγματική διάταξη του ΚΕΔΕ (Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων) για την επιβολή από το Δημόσιο του μέτρου της αναγκαστικής κατάσχεσης στα χέρια τρίτων –τραπεζών, ασφαλιστικών φορέων κλπ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αγιος Ταράσιος: «Θα ξυπνήσει ο Αγιος Βασιλεύς… Ιωάννης Βατάτζης»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «για τις μεγάλες Χριστιανικές Προφητείες που μιλάνε για τον Μελλοντικό Αυτοκράτορά ΜΑΣ, που θα κυβερνήσει στην Πόλη, τον Ιωάννη Βατάτζη, γράψαμε στην «Ε.Ω» πολλές φορές».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι 3.384 θέσεις για εποχικούς έως το τέλος του καλοκαιριού

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ποιες αιτήσεις «τρέχουν» και πότε «ανοίγουν» οι διαδικασίες για προσλήψεις σε ΕΛ.ΑΣ, δήμους, παιδικούς σταθμούς, μουσεία, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, παιδικές κατασκηνώσεις και δασοπροστασία».

ΕΣΤΙΑ: Πολιτικό βαρίδι το ΠΑΣΟΚ

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ο κύριος λόγος που η Κυβέρνησις Σαμαρά δεν προχώρησε σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει, είναι διότι η Νέα Δημοκρατία συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ(αρχικώς και με την ΔΗΜΑΡ.)

Η ΑΥΓΗ: Βέτο της τρόικας και για το ΕΣΠΑ

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «Υπό την αίρεση της πιστής τήρησης των προγραμμάτων προσαρμογής, που για την Ελλάδα αντιστοιχούν στα Μνημόνια, θέτει η Κομισιόν, χωρίς αντίδραση της κυβέρνησης Σαμαρά, την εκταμίευση και των κοινοτικών κονδυλίων, πέραν των δόσεων κάθε φορά του δανείου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Κοροϊδία με τα εισιτήρια

Η εφημερίδα γράφει ότι: «με προεκλογικό ύφος, ο υπουργός Μεταφορών εξήγγειλε μειώσεις στα εισιτήρια των συγκοινωνιών, οι οποίες, όμως, είναι στην ουσία αυξήσεις –και μάλιστα έως 50%. Οι μηνιαίες κάρτες για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, που εξυπηρετούν τους περισσότερους και οικονομικά ασθενέστερους επιβάτες διαμορφώνονται από 20 ευρώ σήμερα στα 30».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Βήμα βήμα οι αλλαγές, διαμηνύει το Μαξίμου

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «φρένο στις μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις, ενόψει του νέου κύκλου της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, θέτει το Μέγαρο Μαξίμου, στον απόηχο της επιμονής του ΠΑΣΟΚ για σειρά αλλαγών στα συμφωνηθέντα, αρχής γενομένης από τη διαθεσιμότητα».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ένα φεστιβάλ μπήκε ανάμεσά τους

Η εφημερίδα αναφέρεται στις σχέσεις Μπουτάρη – Άνθιμου και στο gay pride που έρχεται.

Ο ΛΟΓΟΣ: 3ος προορισμός στην Ευρώπη η Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «η Ελλάδα αποτελεί τον τρίτο κορυφαίο προορισμό κρουαζιέρας στην Ευρώπη με 4,6 εκατ. επιβάτες το 2013, ενώ δημοφιλέστερα λιμάνια προσέγγισης εξακολουθούν να είναι η Σαντορίνη, η Κέρκυρα και η Μύκονος, αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Διεθνούς Ενωσης Κρουαζιέρας (CLIA Ευρώπης) για το 2014. Ο Πειραιάς κατατάσσεται στην Πέμπτη θέση μεταξύ των λιμανιών εκκίνησης κρουαζιέρας».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η αναψυχή δεν είναι πολυτέλεια αλλά δικαίωμα του λαού

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «σε μια περίοδο που η κυβέρνηση και οι μεγαλοξενοδόχοι για τα ρεκόρ αφίξεων και την ανάπτυξη στον Τουρισμό, η πλειοψηφία του λαού δεν μπορεί να κάνει ούτε μια μέρα διακοπές, γιατί το εισόδημα είναι τσακισμένο, ενώ οι τιμές σε εισιτήρια και δωμάτια απλησίαστες».

ΤΑ ΝΕΑ: Κουπόνια αντί μισθού!

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σε είδος, ακόμη και με… κουπόνια, πληρώνονται μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων από τους εργοδότες τους. Τα στοιχεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ είναι αποκαλυπτικά για την αγορά εργασίας, η οποία χαρακτηρίζεται από μεγάλες καθυστερήσεις έως και 12 μήνες, στην πληρωμή των εργαζομένων».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέα εφεύρεση αλλάζει τη ζωή των διαβητικών

Η εφημερίδα αναφέρεται στην ανακάλυψη συσκευής που λειτουργεί όπως το πάγκρεας. Αυτό που θα κάνει το «βιονικό» πάγκρεας, θα είναι να απαλλάσσει τους ασθενείς από τον συνεχή έλεγχο του σακχάρου στο αίμα τους. Η συσκευή θα το μετράει αυτόματα και θα απελευθερώνει ινσουλίνη όταν ο οργανισμός θα την έχει ανάγκη. Η επαναστατική ανακάλυψη υπόσχεται να αντικαταστήσει τις ενέσεις και τις αντλίες ινσουλίνης, καθώς και τα συχνά τρυπήματα στα δάχτυλα για έλεγχο του αίματος, λέει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Τι έγινε με τα παιδιά του ‘83

Η εφημερίδα αναφέρεται στη γενιά των παιδιών Indigo και σε μια ταινία που ασχολείται με το θέμα.

KONTRA NEWS: 8 δις. τζίρος από στοίχημα και κουλοχέρηδες

Η εφημερίδα γράφει ότι «άγριος πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στους Τσέχους του ΟΠΑΠ, τις μεγάλες εταιρίες του διαδικτυακού στοιχήματος του εξωτερικού, τους Ελληνες καζινάδες, αλλά και τους διαπλεκόμενους, οι οποίοι μπήκαν δυναμικά στο ηλεκτρονικό παιχνίδι του τζόγου».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Νέα έκδοση ομολόγου

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να προχωρήσει στη νέα έκδοση ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. Τα σενάρια θέλουν η νέα σειρά ομολόγου να είναι διάρκειας τριών ή επτά ετών και τα κεφάλαια που θα ζητηθούν 3 έως 5 δισ.».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τηρήστε τα προαπαιτούμενα πριν μιλήσουμε για το χρέος

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η τήρηση των 12 προαπαιτούμενων δράσεων από την πλευρά της κυβέρνηση αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση των δύο τελευταίων δόσεων (1 δισ. έκαστη), αλλά και για την έναρξη της επόμενης αξιολόγησης της τρόικας, στην οποία θα συζητηθεί και η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, προειδοποίησε χθες ανώτερη πηγή της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες».