dolofonia_garefio_aridaia_20140602_01.jpg
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 83χρονου, στο Γαρέφιο Πέλλας.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπεύθυνοι για τη δολοφονία του 84χρονου, είναι τρεις νεαροί, ηλικίας 28, 16 και 17 ετών. Οι νεαροί μπήκαν στο σπίτι (φωτογραφία) του ηλικιωμένου με σκοπό να κλέψουν πολύτιμα αντικείμενα, την 31 Μαΐου 2014. Δε γνώριζαν πως ο 83χρονος ήταν μέσα και, όταν τον είδαν, του έδεσαν τα χέρια με καλώδιο και τον φίμωσαν. 

Στη συνέχεια, έκλεψαν ένα παλαιό περίστροφο, το χρηματικό ποσό των 50 Ευρώ, ένα γεωργικό μηχάνημα χειρός, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή, αφήνοντας τον 83χρονο δεμένο πισθάγκωνα.

Ο ηλικιωμένος, όμως, δεν άντεξε… Πέθανε αργότερα και, στις 2 Ιουνίου 2014, βρέθηκε το πτώμα του, από συγγενείς που είχαν ανησυχήσει από την απουσία του…

Οι τρεις νεαροί δράστες συνελήφθησαν στις 11 Ιουνίου, στο Γαρέφι Πέλλας. Είχαν διαρρήξει την αποθήκη 49χρονου κι είχαν κλέψει ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ κι ένα κινητό τηλέφωνο. Θρασύδειλοι καθώς ήταν, το ΄χαν βάλει στα πόδια όταν ο 49χρονος τους είδε και τους κυνήγησε…

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Έδεσσας η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.