Το Βέλγιο παρότι είδε το... Χάρο με τα μάτια του για περισσότερο από μία ώρα αγώνα, εν τέλει ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, επικρατώντας με  2-1 της Αλγερίας.

Παρότι οι Βέλγοι είχαν την κατοχή στο πρώτο μέρος, δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία της Αλγερίας. Σαν να μην έφθανε αυτό, στο 23' ο Βερτόνγκεν ανέτρεψε τον Φεγκουλί και ο ο Μεξικανός Αντόνιο Μορένο (αλάνθαστος), υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο Φεγκουλί εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών και δεν αστόχησε, κάνοντας το 1-0 για την Αλγερία μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Στην επανάληψη όμως ο τεχνικός του Βελγίου, Μαρκ Βίλμοτς βγήκε νικητής στην… σκακιέρα των προπονητών. Ο 45χρονος πέρασε στην αναμέτρηση τον Μέρτενς και η επιθετική εικόνα του Βελγίου άλλαξε άρδην. Ωστόσο πάλι έλειπε ο φορ που θα τελείωνε με επιτυχία τις φάσεις. 

Αυτόν ωστόσο... έψαξαν και τον βρήκα στο πρόσωπο του Φελαϊνί που πέντε λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, έφερε το ματς στα ίσα. 
Το Βέλγιο πίεσε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και στο 80' έφυγε στην αντεπίθεση (έπειτα από κλέψιμο στην άμυνα του), ο Αζάρ έδωσε μισό γκολ (ασίστ) στον Μέρτενς και ο ίδιος με ξερό σουτ έκανε την ανατροπή για την ομάδα του.  

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Βερτόνχεν, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Αλντεβάιρελντ, Ντεμπελέ (65’ Φελαϊνί), Βίτσελ, Αζάρ, Ντε Μπρούιν, Τσαντλί (50’ Μέρτενς) και Λουκάκου. 

Αλγερία (Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς): Ράις, Χαλίσε, Μεντζανί (84' Γκιλάς), Μπουγκέρα, Γκουλάμ, Ταϊντέρ, Μπενταλέμπ, Μοστεφά, Φεγκουλί, Σουντάνι (66’ Σλιμάνι) και Μαχρέζ (71’ Λασέν).