Με γενικό τίτλο «Αθλούμαι στην Καλαμαριά», η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, διοργανώνει αθλητικές εκδηλώσεις, οι οποίες ξεκίνησαν την Τρίτη 17 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014, με ενδιάμεση διακοπή τους δύο μήνες Ιούλιο - Αύγουστο.

Αξιοποιώντας τους χώρους και  την υπάρχουσα υποδομή, όπως την παραλία της πλαζ Αρετσούς, το κολυμβητήριο, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, την κεντρική πλατεία κ.λπ., οι γυμναστές του δήμου με την πολυετή εμπειρία τους στην οργάνωση και υλοποίηση ανάλογων αθλητικών και παιδαγωγικών δραστηριοτήτων ετοίμασαν ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα αθλητικών εκδηλώσεων, πλαισιωμένοι μάλιστα από την εθελοντική προσφορά γυμναστών και παιδαγωγών, δίνοντας έμφαση στη διασκέδαση των παιδιών και των ενηλίκων, που θα βρίσκονται στην πόλη. 

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: 

Πέμπτη 19 Ιουνίου  - 7 μ.μ. 
Στην Πλαζ Αρετσούς, δίπλα στη θάλασσα, κορίτσια και αγόρια από 6 έως 15 ετών μέσα από την εκδήλωση  «Παιχνίδια στην άμμο»  θα διαγωνιστούν σε παιχνίδια  άκρως καλοκαιρινά με απώτερο σκοπό τη διασκέδασή τους .

Τρίτη  9 Σεπτεμβρίου- 9.00  μ.μ. 
Στο Δημοτικό Κολυμβητήριο από τις 21.00 έως τις 24.00 «Βραδιά με πανσέληνο στο κολυμβητήριο». 
Για όσους από τα μέλη του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και όχι μόνο, λατρεύουν τη νυκτερινή αθλητική ζωή και διακρίνονται από ρομαντισμό, μαζί το άρωμα του ελληνικού καλοκαιριού και τη δροσιά του νερού μπορούν ελεύθερα, με φόντο τη φεγγαρόφωτη πισίνα να κολυμπήσουν και να απολαύσουν τις βουτιές  τη νύχτα αυτή. Μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά από 8 ετών και άνω.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου - 6.30 μ.μ.: 
Στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού θα πραγματοποιηθούν μίνι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις με αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 6 έως 15 ετών με τίτλο «Ποδόσφαιρο στην πλατεία -street soccer». 

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου- 6.30 μ.μ.: 
Στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού η εκδήλωση με τίτλο «Παραδοσιακά  Παιδαγωγικά Παιχνίδια» θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν παιχνίδια  ψυχαγωγικού και διαγωνιστικού ενδιαφέροντος που έπαιζαν παλαιότερα οι συνομήλικοί τους και στους  μεγαλύτερους την ευκαιρία να τα θυμηθούν.

Τρίτη  16  Σεπτεμβρίου - 6.30 μ.μ. 
Η εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα Δεξιοτεχνίας  ποδηλάτου»,  πραγματοποιείται   στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού,   θα δώσει την ευκαιρία σε όσους μικρούς και μεγάλους συμμετάσχουν, να επιδείξουν τις ικανότητές τους και τη διαγωνιστική τους δεξιοτεχνία, στο χειρισμό του ποδηλάτου. 

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου - 6.00 μ.μ.: 
Εκδήλωση με τίτλο «Περπατώ μέσα στην πόλη μου» στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καλαμαριάς. Πρόκειται για πεζοπορία 7 χιλιομέτρων  με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού και μπορούν να συμμετάσχουν άτομα ηλικίας από 8 ετών και άνω.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου - 12 μεσημέρι: 
«Ποδηλατώ στην Καλαμαριά» είναι ο τίτλος της αθλητικής εκδήλωσης και περιλαμβάνει Ποδηλατοδρομία για παιδιά και ενήλικες  8 χιλιομέτρων μέσα στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καλαμαριάς, με διαγωνιστικό χαρακτήρα. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία  του  Δημαρχείου (Κομνηνών 58).  

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου - 6.00 μ.μ.: 
Στο  Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς η εκδήλωση με τίτλο «Κολυμβητικές Αναμετρήσεις» περιλαμβάνει Ημερίδα Κολυμβητικών Αγώνων για κορίτσια και αγόρια ηλικίας από 6 έως 12 ετών. 

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου - 5.00 μ.μ.: 
Στο Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου  «Αριστοτέλης»  (Πόντου και Αγίου Νικολάου γωνία), η εκδήλωση με τίτλο «Αγώνες Kids΄ Athletics» και στόχο τη διάδοση και ανάπτυξη του Κλασικού Αθλητισμού.

Παιδιά ηλικίας από 8 έως 13 ετών θα έχουν  την ευκαιρία να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του στίβου, να παίξουν, να διασκεδάσουν και φυσικά να επιδείξουν το ταλέντο και την ικανότητές τους.

Στο σύνολο πάντως των συμμετεχόντων στις παραπάνω αθλητικές εκδηλώσεις θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής καθώς επίσης και αναμνηστικά καπελάκια με το λογότυπο του Δήμου και των χορηγούν που στηρίζουν τη διοργάνωση «Καλαμαριά αθλητικό καλοκαίρι 2014».