Περιπολούντες αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Άμεσης Δράσης πραγματοποίησαν επ' αυτοφώρω συλλήψεις και διαλεύκαναν υποθέσεις κλοπών στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα τα ξημερώματα, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ 27χρονος ημεδαπός, τη στιγμή που περιεργαζόταν περίπτερο εντός των χώρων του ΟΣΕ, με σκοπό να το διαρρήξει με τη χρήση λοστού.

Επίσης, αστυνομικοί του ΤΑ Άνω Πόλης σχημάτισαν δικογραφία με την κατηγορία της κλοπής σε βάρος 47χρονου αλλοδαπού, ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2013 διέρρηξε διαμέρισμα στην περιοχή της Άνω Πόλης. Από το εσωτερικό της οικίας αφαίρεσε μικρό χρηματικό ποσό και ηλεκτρονικές συσκευές, μεταξύ των οποίων και ένας φορητός Η/Υ, ο οποίος βρέθηκε και κατασχέθηκε στην οικία του δράστη στα Χανιά.

Επιπλέον, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν περιπτώσεις διαρρήξεων οικιών σε χωριό της Λάρισας.

Για την υπόθεση, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 17 και 19 ετών, εκ των οποίων ο τελευταίος έχει ήδη συλληφθεί και κρατείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σάμου, για παρόμοια αδικήματα.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι, την 18-05-2014, διέρρηξαν δύο οικίες σε χωριό της Λάρισας, απ΄όπου αφαίρεσαν χρυσαφικά, κοσμήματα και χρηματικό ποσό.

Επίσης, κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο με το οποίο προσέγγιζαν τις οικίες και χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους.

Τέλος, αστυνομικοί του ΤΑ Πολίχνης - Ευκαρπίας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 20χρονου ομογενή, για διακεκριμένη κλοπή, διότι τον Ιούλιο του 2013 διέρρηξε ΚΑΠΗ στην περιοχή των Συκεών, απ' όπου αφαίρεσε μία τηλεόραση και μικρό χρηματικό ποσό.