orfanos_tzitzikostas_20140628_01.JPG
Απόλυτα σύμφωνος με την πρόταση του υπουργού Μακεδονίας Θράκης, Γιώργου Ορφανού και του περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα, για το μέρισμα του ΟΛΘ Α.Ε., είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

 

Όπως δήλωσε, «η πρόταση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργου Ορφανού για άμεση επιστροφή στην πόλη και την τοπική κοινωνία, μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, των 30 εκ. Ευρώ που η κυβέρνηση (ως βασικός μέτοχος που αποτελεί το ελληνικό δημόσιο) αποφάσισε να πάρει από τον ΟΛΘ, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Είναι μια προσπάθεια που θα την στηρίξουμε και εμείς από την πλευρά μας με τις δικές μας δυνάμεις».

Μάλιστα, ο κ. Μπουτάρης… επαυξάνει: «Σ’ αυτήν την πρόταση προσθέτω εκ νέου την δική μας περί απόδοσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης των εσόδων του κράτους από το 2% επί του τζίρου της ΟΛΘ Α.Ε που η εταιρεία δίνει στο ελληνικό δημόσιο για τη χρήση των υποδομών που της έχουν παραχωρηθεί. Το σκεπτικό της πρότασής μας είναι το ίδιο: ο τοπικά παραγόμενος πλούτος του λιμανιού της πόλης να επιστρέφει στην ίδια την πόλη και τους πολίτες δια του Δήμου. Εξάλλου, πρόκειται για πάγια τακτική που ακολουθείται στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, όπου οι τοπικές κοινωνίες έχουν λόγο στη διεύθυνση ή και διαχειρίζονται μέρος από την προστιθέμενη αξία των λιμενικών υποδομών που φιλοξενούν», τονίζει σε γραπτή δήλωσή του.