Ανοικτή συζήτηση με θέμα «Διεκδικούμε ένα δρόμο ανθρώπινο», στην Κεντρική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27 – 2ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 4 Ιουνίου στις 18.30 από την Ομάδα Πρωτοβουλίας της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου. 


Η κεντρική εισήγηση στη συζήτηση θα γίνει από την καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ Μαίρη Ανανιάδου-Τζημοπούλου, ενώ τα συμπεράσματα από τη συζήτηση έχει κληθεί να κωδικοποιήσει ο ομότιμος καθηγητής του ίδιου Τμήματος Νίκος Παπαμίχος. 
Με γραπτή εισήγηση συμμετέχει η καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ Μάγδα Πιτσιάβα-Λατινοπούλου.

Το δήμο Θεσσαλονίκης θα εκπροσωπήσει ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας. 
Συμμετέχουν επίσης ο Ευάγγελος Ματζίρης, προϊστάμενος του Τμήματος Συντήρησης Κήπων του δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα «Δημόσιος χώρος: Αφορμή μεταβολής συμπεριφορών και συναισθημάτων», ο συγκοινωνιολόγος Σταύρος Κωνσταντινίδης, ο αρχιτέκτονας Γιώτης Ιωαννίδης και η δημοσιογράφος Φωφώ Μπόνιου, που θα μιλήσει για την οργάνωση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών.

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Λάζαρος Χατζηνάκος.

 Καρπός της συζήτησης θα είναι μια ηλεκτρονική έκδοση, όπου θα φιλοξενηθούν τόσο οι εισηγήσεις και παρεμβάσεις, όσο και τα κείμενα προτάσεων και ιδεών που θα σταλούν ηλεκτρονικά.