orfanos_01.jpg
Με ένα σύντομο σχόλιο στο Twitter, με το οποίο ευχαριστούσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αντέδρασε στην υπουργοποίησή του ο Γιώργος Ορφανός, νέος υπουργός Μακεδονίας – Θράκης.

 

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Θέλω να βεβαιώσω τους πολίτες ότι με συνέπεια και σοβαρότητα, θα συμβάλλω και εγώ από την μεριά μου, στην προσπάθεια για την επάνοδο της χώρας στον δρόμο της ανάπτυξης", έγραψε ο κ. Ορφανός.

Και μια λεπτομέρεια: Ο Γιώργος Ορφανός θα αναλάβει το υπουργείο μάλλον την Τετάρτη, 11 Ιουνίου, τη μέρα των γενεθλίων του!

O Γ. Ορφανός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 11 Ιουνίου 1953. Έχει παντρευτεί τη Μερόπη Καρανταλή κι έχει δύο κόρες, την Ηρώ και την Γεωργία, και ένα γιο, τον Δημήτρη.

Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. Γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά.

Εκλέχτηκε βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ. το 1996, 2000, 2004 και 2007.

Ήταν υφυπουργός Αθλητισμού (2004-2007) και μετείχε στις επιτροπές:  Μορφωτικών Υποθέσεων, Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού - Τομέας Ολυμπιακών Αγώνων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Τομέας Μεταφορών και Επικοινωνιών,  Οικονομικών Υποθέσεων, Τομέας ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., Αποτίμησης Τεχνολογίας της Βουλής, Προστασίας Τηλεπικοινωνιών, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος και στην Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων.

Ήταν Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Ν.Δ. (1998-2001), Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου Ν.Δ. (2001- 2004), Μέλος Κεντρικής Επιτροπής Ν.Δ. εκλεγμένος στα συνέδρια του 1994, 1997, 2001 και 2004, Υπεύθυνος Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος γενικής θεώρησης και πολιτικής Ολυμπιακών Αγώνων (2001 - 2004), αρμόδιος Ο.Τ.Ε. και υπηρεσιών υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών Βόρειας Ελλάδας, υπεύθυνος Αθλητισμού και Αθλητικών Έργων - Τομέας Πολιτισμού και Ολυμπιακών Αγώνων, Πρόεδρος Ο.Κ.Ε. για τον Αθλητισμό, Αντιπρόεδρος Ο.Κ.Ε. για το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. και Μέλος Ο.Κ.Ε. Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Ασχολήθηκε ενεργά με το φοιτητικό συνδικαλισμό. Ήταν ιδρυτικό στέλεχος Γραμματείας και Νομαρχιακής Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ., μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής Ν.Δ. Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης (1987-1991), υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Συκεών επί τρεις τετραετίες, μέλος Συμβουλίου Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης (1990-1996) και ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου "Αδέσμευτη Ανανεωτική Κίνηση Συκεών"