Την ξεκάθαρη θέση της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με τον καθορισμό της αργίας του Αγίου Πνεύματος επανέλαβε σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας.


Ο κ. Τζιτζικώστας, κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα το Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης, διατύπωσε τη ρητή αντίθεσή του στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, καθώς και στον διαχωρισμό που προκαλεί η εφαρμογή του σχετικού νόμου μεταξύ των υπαλλήλων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

«Αν η αρμοδιότητα καθορισμού της αργίας βρισκόταν στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας, η διοίκηση θα αποφάσιζε το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Δυυστυχώς, η έκδοση μιας τέτοιας απόφασης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι πλέον έκνομη. Με το Νόμο 3996/2011, έχει αφαιρεθεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η αρμοδιότητα να ορίζει την ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος ως υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων. Καλούμε την κυβέρνηση να επαναφέρει άμεσα τα άρθρα 6-17 του Νόμου 2639/1998, στα οποία περιλαμβάνεται και το άρθρο 15, που έδινε τη δυνατότητα και την εξουσιοδότηση στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να ορίζει έως πέντε (5) ημέρες το έτος ως υποχρεωτικές ή προαιρετικές αργίες», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.