efimerides_06.jpg
Με μια ματιά δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014) εφημερίδων.

 

Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πόσα θα πάρουν στρατιωτικοί, λιμενικοί, αστυνομικοί

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων που περικόπηκαν στους στρατιωτικούς μελετούν τα υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας. Οι πρώτες εκτιμήσεις υπηρεσιακών παραγόντων που χειρίζονται την υπόθεση είναι ότι αρχικά θα επιδιωχθεί να αποκατασταθούν οι μισθοί στα επίπεδα που ήταν πριν από τις περικοπές».

ΕΘΝΟΣ: Επιστρέφει το «μισό δώρο» στο Δημόσιο

Η εφημερίδα σημειώνει: «θεσμοθέτηση Ενιαίου Μισθολογίου, σύνδεση μισθού-παραγωγικότητας και μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας είναι οι τρεις μεταρρυθμίσεις του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που αλλάζουν συθέμελα τη λειτουργία του Δημοσίου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πλήρης μισθός και για τα stage

Η εφημερίδα γράφει ότι : «το δρόμο για τη διεκδίκηση πλήρους μισθού και ασφάλισης ανοίγει απόφαση του Αρείου Πάγου για χιλιάδες εργαζομένους των προγραμμάτων stage σε φορείς και υπηρεσίες του Δημοσίου. Αναγνωρίζει ότι οι συμβάσεις δεν αφορούσαν ούτε εργασιακή εμπειρία ούτε μαθητεία, αλλά παρείχαν εξαρτημένη εργασία με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Σκοτώθηκε ο γιος Ροκφέλερ!

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «Παρασκευή & 13: Ο διάδοχος της Σιωνιστικής δυναστείας έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα, ακριβώς όπως χάθηκε και ο μονάκριβος γιός του Αριστοτέλη Ωνάση!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 20 κατηγορίες ασφαλισμένων στη σύνταξη πριν από τα 60

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ευνοϊκές προϋποθέσεις και «παράθυρα» για 1,5 εκατ. μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες. Ποιοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν από τα 50, ποιες γυναίκες κερδίζουν έως 7 χρόνια».

ΕΣΤΙΑ: Αμέτρητες ώρες στο Taxisnet

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «όσοι φορολογούμενοι είχαν πέρυσι κάποια μεταβολή στα περιουσιακά τους στοιχεία (αγορά ακινήτου, πώλησις, δωρεά, γονική παροχή ή κληρονομιά) όφειλαν να προβούν εφέτος σε σχετική τροποποίηση του Ε9 μέσω του Taxisnet».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Κυνηγοί κεφαλών

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε αναζήτηση εργαζομένων που θα συμπληρώσουν τη λίστα με τις 15.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων παραμένει η κυβέρνηση. Υπολείπεται η απομάκρυνση 6.700, για να συμπληρωθεί η μνημονιακή δέσμευση, παρά τη συμβιβαστική λύση Σαμαρά-Βενιζέλου που προβλέπει τη μετακίνηση 600 «διαθέσιμων» υπαλλήλων από τα ΑΕΙ».

ΤΑ ΝΕΑ: Υπερφορολόγηση: περάσαμε (ήδη) στους 8

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «πρόκριση στους οκτώ της υπερφορολόγησης για την Ευρώπη δίνουν οι ελληνικές επιδόσεις στους φόρους καυσίμων και ακινήτων. Έκθεση της Κομισιόν που αποκαλύπτουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ» κατατάσσει τη χώρα μας όγδοη μεταξύ των 28 της ΕΕ όσον αφορά τα καύσιμα και ακόμη υψηλότερα, στην πέμπτη θέση για τα ακίνητα».

ESPRESSO: Κτήνος με μπαλτά

Η εφημερίδα αναφέρεται στο ανατριχιαστικό έγκλημα της Ιεράπετρας, όπου Πακιστανός σκότωσε ομοεθνή του και τραυμάτισε σοβαρά στο κεφάλι, με τσεκούρι, Κρητικό γεωργό.

KONTRA NEWS: Αρχίζει το μεγάλο ξεπούλημα μαζί με το μεγάλο φαγοπότι

Η εφημερίδα γράφει ότι «μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η κυβέρνηση αρχίζει το μεγάλο ξεπούλημα που θα εξελιχθεί και σε μεγάλο φαγοπότι βγάζοντας στο σφυρί τα φιλέτα των δημόσιων επιχειρήσεων».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τι θα αλλάξει με το νέο σχεδιασμό για το ΦΠΑ

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «πρόσθετη ρευστότητα στα ταμεία των επιχειρήσεων και «ανάσα» σε χιλιάδες επιτηδευματίες δίνει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει από τις αρχές Ιουλίου στην υιοθέτηση του νέου καθεστώτος πληρωμής του ΦΠΑ στις συναλλαγές των επιχειρήσεων με ιδιώτες αλλά και το Δημόσιο».