Επίσκεψη στο Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα η νέα αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου.

Η κ. Πατουλίδου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΣΑΣΘ, Γιάννη Παλαιστή, για ζητήματα που αφορούν το στρατηγικό σχεδιασμό των μεταφορών και μετακινήσεων, τον προγραμματισμό του ΣΑΣΘ, την εποπτεία και τον έλεγχο των αστικών συγκοινωνιών του νομού Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παλαιστής ενημέρωσε την κ. Πατουλίδου, που θα αναλάβει τα καθήκοντά της από την 1η Σεπτεμβρίου, για το ρόλο και τις αρμοδιότητες του ΣΑΣΘ στον τομέα των μεταφορών και των μετακινήσεων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Θεσσαλονίκης, στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στον ΟΑΣΘ και στη δυνατότητα υλοποίησης δικτύου τραμ στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Ο πρόεδρος του ΣΑΣΘ παρείχε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τη συμμετοχή του ΣΑΣΘ σε τέσσερα ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ η ενημέρωση περιλάμβανε και τις πρωτοβουλίες του φορέα για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Παλαιστής παρουσίασε στην κ. Πατουλίδου την ερευνητική εργασία «Στρατηγικές κατευθύνσεις για την ενσωμάτωση των θεμάτων ποιότητας στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης».

Επίσης, το «Υπόμνημα για τις προϋποθέσεις χωροθέτησης και ασφάλειας στάσεων αστικών συγκοινωνιών», που θα αξιολογηθεί από το υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, αλλά και οι δράσεις για τη δημοτική και διαδημοτική συγκοινωνία, ο χάρτης υποχρεώσεων του ΟΑΣΘ προς τον καταναλωτή, οι λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο «Μακεδονία» αποτέλεσαν αντικείμενα της συνάντησης.

Η κ. Πατουλίδου ευχαρίστησε τον κ. Παλαιστή για την ενημέρωση και τον συνεχάρη για το έργο του ΣΑΣΘ.