arxaia_metro_thessalonikis_03.jpg
Μετρό χωρίς σταθμό Βενιζέλου θα κατασκευαστεί στη Θεσσαλονίκη, ως τις αρχές του 2018.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», υπουργείο και Αττικό Μετρό αποφασίζουν να προχωρήσουν την κατασκευή του υπόλοιπου έργου χωρίς το σταθμό Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Χρήστος Τσίτουρας επιβεβαίωσε, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα voria.gr το θέμα.

«Θα προχωρήσουμε με αυτή την απόφαση, ασχέτως του τι θα αποφασίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας για τη δεύτερη προσφυγή που κατέθεσε ο δήμος Θεσσαλονίκης. Το Μετρό θα λειτουργήσει στο τέλος 2017 ή έστω αρχές 2018, αναγκαστικά χωρίς το σταθμό "Βενιζέλου" κι όταν υπάρξει κατάληξη για το θέμα των αρχαιοτήτων, τότε ας κατασκευαστεί και ο σταθμός», δήλωσε.

Ο κ. Τσίτουρας είπε ακόμη ότι αυτή την πρόταση είχε καταθέσει τον Απρίλιο του 2013 η ανάδοχος κοινοπραξία, όταν είχαν παρουσιαστεί στο Αριστοτέλειο οι τέσσερις προτάσεις των πανεπιστημιακών για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων στο χώρο του σταθμού.

Για να προχωρήσει το έργο της βασικής γραμμής, θα διανοιχτεί ένα φρέαρ ώστε να εξασφαλίζονται αφενός ο αερισμός των σηράγγων και αφετέρου, για λόγους ασφαλείας, η δυνατότητα εκκένωσης, αφού μεταξύ των δύο σταθμών πριν και μετά τη «Βενιζέλου», δηλαδή μεταξύ «Δημοκρατίας» και «Αγίας Σοφίας», η απόσταση είναι πάνω από 700 μέτρα. Πρόσθεσε επίσης ότι ακόμη κι αν βρεθούν άλλα αρχαία το φρέαρ θα κατασκευαστεί μέσα σε έναν χρόνο κι όχι σε έξι, που χρειάζονται για τον σταθμό.